NBA

Η πρόταση των Rockets για τον Παπανικολάου

Η πρόταση των Rockets για τον Παπανικολάου

Εντός 24ωρου οι Rockets θα καταθέσουν επίσημη πρόταση στον Κώστα Παπανικολάου, ελπίζοντας πως θα τον δελεάσουν για να διασχίσει τον Ατλαντικό. Αποκλειστικό ρεπορτάζ του Sport24.gr

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sport24.gr, οι "Ρουκέτες" θα προσφέρουν διετές συμβολαιο με συνολικές αποδοχές που θα φτάνουν τα 5.000.000 δολάρια.

Παράλληλα, βάσει της συλλογικής σύμβασης εργασίας στο ΝΒΑ, θα καλύψουν κι ένα μέρος του buy out που υπάρχει στο συμβόλαιο του Έλληνα φόργουορντ με την Μπαρτσελονα. Το buy out για το ΝΒΑ, έχει οριστεί στο 1.500.000 δολάρια (1.100.000 ευρώ) και το Houston θα δώσει τις 600.000 δολάρια. Τα υπόλοιπα, δηλαδή 900.000 δολάρια, θα τα δώσει ο ίδιος ο παίκτης.

Ο Παπανικολάου, που μετά γράφηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό στην Μπαρτσελόνα, ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας για το ζωηρό ενδιαφέρον των Rockets. Αυτό εκφράστηκε από τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Daryl Morey, που παρακολούθησε τον Παπανικολάου καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αφού πήρε το ΟΚ, του κόουτς των Rockets, Kevin McHale, προχώρησε στην.... αντεπίθεση και τις επόμενες ώρες θα καταθέσει επίσημη πρόταση στον 24χρονο άσο.

Ο ίδιος ο παίκτης ονειρεύεται να παίξει στο ΝΒΑ από το 2012, οπότε και τον επέλεξαν οι Knicks στο Νο. 48 του ντραφτ. Τα δικαιώματα για τον Παπανικολάου πήγαν μέσω ανταλλαγής, πρώτα στους Blazers και τον περασμένο Ιούλιο στους Rockets.

Μαζί με την οικονομική πρόταση, ο Morey θα εξηγήσει στους εκπροσώπους του Παπανικολάου τον ρόλο που θα έχει στους Rockets. Από εκεί και πέρα ο διεθνής φόργουορντ θ'αποφασισει αν θα κάνει το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ, όπου θα βρεθεί συμπαίκτης αστεριών όπως οι Dwight Howard και James Harden σε μια από τις δυνατότερες ομάδες του ΝΒΑ ή αν θα το τρενάρει για άλλη μία σεζόν.

Για περισσότερα υπάρχει το Twitter ( @ndpapaioannou )

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ