ΜΠΑΣΚΕΤ

Η "εποχή LeBron James" άρχισε με ήττα στο L.A.

Η "εποχή LeBron James" άρχισε με ήττα στο L.A.

Ο LeBron James έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του με τους Lakers, αλλά οι Nuggets νίκησαν εύκολα την ομάδα του Los Angeles 124-107 (VIDEO).

Το πρώτο του καλάθι με τη φανέλα των Lakers ήταν τρίποντο. Επιτεύχθηκε στο τρίτο λεπτό της πρώτης περιόδου (9'12'' πριν από τη λήξη, για την ακρίβεια) και ήταν το πρώτο από τα highlights του LeBron James με τη νέα ομάδα του. Τη νίκη δεν την πήρε. Πολύ απλά διότι οι Nuggets ήταν πολύ ανώτεροι και επικράτησαν εύκολα των Lakers με 124-107 στο Valley View Casino Center του San Diego, το οποίο γέμισε ασφυκτικά από 13.565 θεατές. Αυτό που έχει βέβαια σημασία είναι ότι η "εποχή LeBron James" άρχισε στο Los Angeles.

Ο "Βασιλιάς" δεν έπαιξε πολύ. Ακριβώς 15'19'', όλα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ο απολογισμός του ήταν 9 πόντοι με 2/2 τρίποντα, 0/4 δίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 λάθος . Στατιστικά, βέβαια, που καμία σημασία δεν έχουν σε ένα παιχνίδι της preseason... " Όλα είναι διαφορετικά όταν αλλάζεις φανέλα. Η αίσθηση είναι διαφορετική και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να το συνηθίσω. Είναι σπουδαίο πάντως το ότι βρίσκομαι πάλι στο γήπεδο και αρχίζω ένα νέο ταξίδι για τον εαυτό μου. Πρέπει να βελτιωθούμε στα πάντα", τόνισε ο James μετά το ντεμπούτο του.

Από τους Nuggets, οι οποίοι μετέτρεψαν το 92-88 σε 114-93 μέσα σε επτά λεπτά στην τέταρτη περίοδο και "καθάρισαν" εύκολα το ματς παρά την απουσία των Gary Harris, Isaiah Thomas, Michael Porter Jr., Jarred Vanderbilt, επτά παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων με πρώτους όλων τους Juancho Hernangomez (19 πόντοι), Jamal Murray (18 πόντοι) και Trey Lyles (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ). Όσον αφορά στους Lakers, αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι Brandon Ingram (16 πόντοι), JaVale McGee (17 πόντοι, 8/10 σουτ, 7 ριμπάουντ) και Kyle Kuzma (15 πόντοι).

Τραυματίστηκε ο Beasley

Διψήφιο αριθμό ασίστ (11) μοίρασε στο ντεμπούτο του ο Rajon Rondo, που είχε ακόμα 2 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ δεν αγωνίστηκαν ο Lonzo Ball και ο Moritz Wagner. Το κακό νέο της βραδιάς για τους Lakers δεν ήταν φυσικά η ήττα, αλλά ο τραυματισμός του Michael Beasley. Ο 29χρονος φόργουορντ πρόλαβε να παίξει μόνο έξι λεπτά (ως σέντερ μάλιστα!) στο ντεμπούτο του με τους Lakers, καθώς χτύπησε στο κεφάλι στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και δεν επέστρεψε στο παρκέ. Ο "Beas" δεν παρουσίασε σημάδια διάσεισης, ωστόσο θα κάνει σήμερα νέες εξετάσεις.

Δείτε εδώ το boxscore με τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Οι καλύτερες στιγμές του "Βασιλιά" στο ντεμπούτο του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ