NBA

Επίδειξη δύναμης στο Cleveland οι Warriors

CLEVELAND, OH - JANUARY 15:  Kevin Durant #35 of the Golden State Warriors handles the ball against the Cleveland Cavaliers on January 15, 2018 at Quicken Loans Arena in Cleveland, Ohio. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2018 NBAE (Photo by Gary Dineen/NBAE via Getty Images)
CLEVELAND, OH - JANUARY 15: Kevin Durant #35 of the Golden State Warriors handles the ball against the Cleveland Cavaliers on January 15, 2018 at Quicken Loans Arena in Cleveland, Ohio. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2018 NBAE (Photo by Gary Dineen/NBAE via Getty Images) GETTY IMAGES

Στηριζόμενοι σε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο οι Warriors επιβλήθηκαν με 118-108 των Cavaliers στο Cleveland, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά τους.

Για ένα ημιχρόνο, το πρώτο, οι Cavaliers έδιναν την εντύπωση ότι θα κερδίσουν τους Warriors. Στην τρίτη περίοδο του αγώνα, όταν το παιχνίδι.. στράβωσε, έδιναν την εντύπωση ότι θα παλέψουν μέχρι τέλος. Τελικά, στην τέταρτη περίοδο υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των Warriors, βρέθηκαν πίσω ακόμα και με 14 πόντους και είδαν τους πρωταθλητές να παίρνουν τη νίκη μέσα στο Cleveland με 118-108.

Οι Warriors βρίσκονται ξεκάθαρα σε καλό "φεγγάρι" αυτή την περίδο, μετρώντας πλέον 7 νίκες στα τελευταία 8 παιχνίδια τους, αλλά και 13 σερί εκτός έδρας νίκες (!) αφού έχουν να χάσουν μακριά από το Golden State από τις 22 Νοεμβρίου. Οι Cavs από την πλευρά τους κάνουν "κοιλιά" και αυτή ήταν η 4η σερί ήττα τους. Το συναπάντημα λοιπόν του ζευγαριού των τριών τελευταίων Τελικών του ΝΒΑ είχε μάλλον... αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Ο Kevin Durant με 32 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Stephen Curry να προσθέτει 23 πόντους, τον Klay Thompson 17 πόντους και τον Draymond Green 11 πόντους, 16 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Για τους Cavaliers, o LeBron James είχε 32 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 κοψίματα (αλλά και 8 λάθη), ο Isaiah Thomas 19 πόντους και ο Kevin Love 17 πόντους.

Πάλεψαν οι Cavs, ανώτεροι οι Warriors

Το Cleveland προσπάθησε να παλέψει την... φωτιά με φωτιά. Αντί λοιπόν να προσπαθήσει να σταματήσει τους Warriors με την άμυνά του, πήγε να κερδίσει με την επίθεση. Και στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε να πιάνει αυτό, αφού οι Cavs έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 37-33 και την δεύτερη με 64-57. Το θέμα ωστόσο με τους Warriors είναι ότι δύο (και ενίοτε τρία) εξαιρετικά παραγωγικά δωδεκάλεπτα δεν είναι αρκετά. Και αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο οι Cavaliers βρήκαν πάλι τρόπους να σκοράρουν και σημείωσαν 27 πόντους. Δέχθηκαν όμως... 36, με το Golden State να περνάει μπροστά με 93-91. Και στην τέταρτη περίοδο οι πρωταθλητές απλώς συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, με τους Cavs να μην μπορούν να ακολουθήσουν. Αποτέλεσμα; Να ξεφύγει το Golden State με 108-97 και 113-99 και να "καθαρίσει" το παιχνίδι περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, φτάνοντας τελικά στη νίκη.

Δείτε εδώ το boxscore με τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ