ΗΠΑ

Κορονοϊός: Οι επαγγελματικές λίγκες δεν ασφαλίστηκαν για πανδημία επειδή το θεώρησαν "αδιανόητο"

NBA Commissioner Adam Silver speaks at a news conference before an NBA preseason basketball game between the Houston Rockets and the Toronto Raptors Tuesday, Oct. 8, 2019, in Saitama, near Tokyo. (AP Photo/Jae C. Hong)
NBA Commissioner Adam Silver speaks at a news conference before an NBA preseason basketball game between the Houston Rockets and the Toronto Raptors Tuesday, Oct. 8, 2019, in Saitama, near Tokyo. (AP Photo/Jae C. Hong) AP PHOTO/JAE C. HONG

Το ESPN αποκάλυψε ότι οι επαγγελματικές λίγκες των ΗΠΑ (ΝΒΑ, NFL και MLB) είχαν την δυνατότητα στο παρελθόν να ασφαλιστούν για πανδημία, αλλά δεν το έκαναν.

Μία απόφαση που (δεν) πάρθηκε θα στοιχίσει δισεκατομμύρια στις επαγγελματικές λίγκες στις ΗΠΑ. Όπως αποκάλυψε το ESPN, το ΝΒΑ (μπάσκετ), NFL (Αμερικάνικο ποδόσφαιρο) και το MLB (μπέιζμπολ) είχαν την δυνατότητα να ασφαλιστούν για το ενδεχόμενο πανδημίας αλλά δεν το έκαναν και τώρα πληρώνουν τις συνέπειες.

Την ίδια στιγμή που το τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον είχε προνοήσει να ασφαλιστεί για αυτό το ενδεχόμενο και θα εισπράξει πάνω από 140 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση επειδή ακυρώθηκε η φετινή διοργάνωση λόγω του κορονοϊού, οι μεγαλύτερες λίγκες των ΗΠΑ δεν σκέφτηκαν ποτέ να το κάνουν.

Όπως τόνισε το ESPN, πηγές από τις λίγκες τόνισαν ότι θεωρούσαν "αδιανόητο" ότι θα εμφανιζόταν μία πανδημία και θα ακυρωνόντουσαν ολόκληρες σεζόν, με έναν άλλο διοικούντα να δηλώνει ανώνυμα ότι " ήταν σαν να μας έλεγε κάποιος ότι θα παγώσει η κόλαση".

AP Photo/Jae C. Hong

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ