ΗΠΑ

Ιστορική στιγμή για το αμερικανικό μπάσκετ με πρωταγωνιστή τον Τζέιλεν Γκριν

Ιστορική στιγμή για το αμερικανικό μπάσκετ με πρωταγωνιστή τον Τζέιλεν Γκριν
COPYRIGHT 2020 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED.

Σε νεοσύστατη ομάδα στη νότια Καλιφόρνια θα αγωνιστεί ο νεαρός Τζέιλεν Γκριν, που αποφάσισε να προσπεράσει την προοπτική του NCAA για το νέο "πείραμα" του ΝΒΑ στην G-League. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Την ώρα που οι συζητήσεις του ΝΒΑ με την Ένωση Παικτών για την κατάργηση του one-and-done κανονισμού (ένας αθλητής πρέπει να αγωνιστεί τουλάχιστον μία σεζόν στο NCAA πριν γίνει επαγγελματίας), ο Τζέιλεν Γκριν έρχεται με φόρα για να γράψει ιστορία. Ο σούπερ ταλαντούχος αθλητής αποφάσισε να προσπεράσει το κολεγιακό μπασκετ και θα υπογράψει συμβόλαιο με νεοσύστατη ομάδα της G-League που θα έχει έδρα στη νότια Καλιφόρνια, χωρίς όμως να είναι αναγκασμένος να βρίσκεται full-time στις υποχρεώσεις της.

Ουσιαστικά ο νεαρός αθλητής θα ανήκει σε αυτή την ομάδα και θα παρακολουθήσει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα καθώς το ΝΒΑ προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να αποτρέψει τους ταλαντούχους μικρούς του αμερικανικού μπάσκετ από το να φεύγουν από τις ΗΠΑ με προορισμό για παράδειγμα την Αυστραλία και την NBL στην οποία έπαιξαν ο ΛαΜέλο Μπολ κι ο Αρ Τζέι Χάμπτον. Περισσότερο θα προπονείται και θα ακολουθεί προγράμματα ατομικής βελτίωσης και λιγότερο θα ενδιαφέρεται για να αντιμετωπίζει τους κορυφαίους του πρωταθλήματος.

Ο Τζέιλεν Γκριν θα βρίσκεται υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών (ο Σαμ Μίτσελ φαίνεται πως θα έχει σημαντικό ρόλο) και θα συνυπάρχει με αρκετούς ακόμη νεαρούς και βετεράνους αθλητές, ενώ όλοι μαζί θα συνδυάζουν σύμφωνα με το ESPN προπονήσεις και αγώνες απέναντι σε άλλες ομάδες της G-League. Αυτά τα αποτελέσματα δεν θα μετρούν στην κανονική περίοδο, ενώ θα υπάρχουν και φιλικές αναμετρήσεις με εθνικές ομάδες και ακαδημίες του ΝΒΑ σε όλο τον κόσμο.

Λέγεται πως ο μισθός του Γκριν θα είναι εξαψήφιος και ενδέχεται να πλησιάσει ακόμη και τις 500.000 δολάρια, με το ΝΒΑ να σκοπεύει να βάλει σε αυτή τη νεοσύστατη ομάδα έμπειρους αθλητές που θα έχουν κάτω από τα... φτερά τους όσους νεαρούς βρεθούν σε αυτό το περιβάλλον. Ο Άνταμ Σίλβερ θέλει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε παίκτες όπως ο Γκριν, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες μέρες και τεράστια συμφωνία με εταιρεία αθλητικών ειδών η οποία θα γεμίσει τον τραπεζικό του λογαριασμό με μερικά εκατομμύρια δολάρια.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ