ΗΠΑ

Η BIG3 League άνοιξε αυλαία με απρόοπτα

3's Company player/captain and coach Allen Iverson, center, watches from the sideline during the first half of Game 3 against the Ball Hogs in the BIG3 Basketball League debut, Sunday, June 25, 2017, at the Barclays Center in New York. (AP Photo/Kathy Willens)
AP Photo/Kathy Willens AP

Η περίφημη BIG3 League όπου συμμετέχουν ο Άλεν Άιβερσον και άλλοι παλαίμαχοι παίκτες σε ένα τουρνουά 3 on 3, έκανε πρεμιέρα μπροστά σε 15.000 κόσμο! Αποθεώθηκε ο Άιβερσον, σε μία βραδιά που σημαδεύτηκε από 3 τραυματισμούς.

Η BIG3 είναι πλέον γεγονός! Μπροστά σε κάτι παραπάνω από 15.000 κόσμο στο Barclays Center, οι παλαίμαχοι σταρ του ΝΒΑ, προεξάρχοντος του Άλεν Άιβερσον, έδωσαν το δικό τους σόου, παίζοντας αγώνες 3 on 3 .

Αυτή ήταν η 1η από τις 10 αγωνιστικές. Θα διεξάγεται μία αγωνιστική την εβδομάδα, κάθε Κυριακή μέχρι και τις 26 Αυγούστου, σε 10 διαφορετικές πόλεις. Και το Μπρούκλιν ήταν η πόλη που έμελλε να βιώσει πρώτη αυτή την εμπειρία, τιμώντας και με το παραπάνω το γεγονός, κατακλύζοντας το γήπεδο. Κατά γενική ομολογία πάντως το επίπεδο των αγώνων δεν ήταν υψηλό, ενώ υπήρξαν και τρεις τραυματισμοί.

Οι Τζέισον Ουίλιαμς και Κόρεϊ Μαγκέτι αποχώρησαν με τραυματισμούς στο γόνατο, ενώ ο Κένιον Μάρτιν υπέστη θλάση στον δικέφαλο του αριστερού του ποδιού, σε μία υπενθύμιση των κινδύνων που κρύβουν μονά που παίζονται με πλήρη ένταση ανάμεσα σε παλαίμαχους παίκτες που έχουν να προπονηθούν καιρό.

Ο Άλεν Άιβερσον από την πλευρά του αποθεώθηκε, παρά το γεγονός ότι σημείωσε μόλις ένα καλάθι και αγωνίστηκε λιγότερο από 10 λεπτά, πριν δηλώσει στην συνέχεια ότι " είμαι 42 χρονών και έχω να παίξω μπάσκετ 5 χρόνια. Ο λόγος που έπαιξα έστω και λίγο είναι οι φίλαθλοι. Θα είμαι κυρίως κόουτς και λιγότερο παίκτης".

Στα των αγώνων τώρα, οι οποίοι ολοκληρώνονται στους 60 πόντους, αρκεί η ομάδα που προηγείται να έχει 2 πόντους διαφορά υπέρ της:

- Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας οι 3 Headed Monsters κέρδισαν με 62-60 τους Ghost Ballers χάρη σε καλάθι και φάουλ του Ρασάρντ Λιούις στο τέλος του αγώνα. Ο Λιούις σημείωσε μάλιστα και το πρώτο τετράποντο του τουρνουά (ναι, υπάρχει και τετράποντο στο παιχνίδι!), ενώ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 27 πόντους, με τον Κουόμε Μπράουν να ακολουθεί με 17 πόντους. Για τους ηττημένους, ο Ρίκι Ντέιβις είχε 23 πόντους.

- Στο δεύτερο παιχνίδι οι Power επιβλήθηκαν με 62-58 των Tri State, με τον Ντεσόν Στίβενσον να έχει 20 πόντους και τον Μαγκέτι 18 πόντους. Ο Ζερμέιν Ο'Νιλ είχε 18 πόντους για τους ηττημένους.

- Στο τρίτο παιχνίδι οι 3' Company του Άλεν Άιβερσον επιβλήθηκαν με 61-51 των Ball Hogs. Ο Αντρέ Όουενς με 20 πόντους και 15 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ ο Ρασουάλ Μπάτλερ είχε 22 πόντους για τους ηττημένους.

- Στο τέταρτο και τελευταίο παιχνίδι της βραδιάς οι Trilogy κέρδισαν με 60-45 τους Killer 3's, χάρη στους 25 πόντους του Αλ Χάρινγκτον. Ο Ρέτζι Έβανς είχε 18 πόντους για τους ηττημένους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το μοναδικό καλάθι του Άιβερσον, μερικές στιγμές από το τουρνουά, αλλά και την στιγμή που ο Τζέισον Ουίλιαμς βρίσκεται σφαδάζοντας στο παρκέ:


AP Photo/Kathy Willens
TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ