ΗΠΑ

Η απίστευτη ιστορία με την ομάδα επιλέκτων που διέλυσε τη Dream Team

Η απίστευτη ιστορία με την ομάδα επιλέκτων που διέλυσε τη Dream Team

Και όμως, η Dream Team δεν ήταν αήττητη! Μια ομάδα επίλεκτων κολεγιόπαιδων (σπουδαίων, βέβαια) και τη νίκησε και τη διέσυρε σε φιλικό αγώνα στο Σαν Ντιέγκο τον Ιούνιο του 1992 (VIDEO).

Ήταν η κορυφαία ομάδα μπάσκετ που πάτησε παρκέ και πιθανότατα θα παραμείνει για πάντα η κορυφαία. Η Dream Team, η... original Dream Team που δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, δεν ήταν δυνατό να ανακοπεί από κανέναν αντίπαλο. Σε επίσημο αγώνα, διότι σε φιλικό ηττήθηκε τον Ιούνιο του 1992 από μια ομάδα επίλεκτων κολεγιόπαιδων στο Σαν Ντιέγκο. Καλά διαβάσατε, η Dream Team του Μάικλ Τζόρνταν, του Μάτζικ Τζόνσον, του Σκότι Πίπεν, του Τσαρλς Μπάρκλι και του Λάρι Μπερντ, έχασε σε εικοσάλεπτη φιλική αναμέτρηση από μια οκταμελή ομάδα επίλεκτων νεαρών που δεν είχαν γίνει ακόμη επαγγελματίες.

Εκείνο το καλοκαίρι, λοιπόν, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, εμφανίστηκε μια ομάδα με τους Πένι Χάρνταγουεϊ, Γκραντ Χιλ, Άλαν Χιούστον, Μπόμπι Χάρλι, Τζαμάλ Μάσμπερν, Έρικ Μοντρός, Ρόντνι Ρότζερς, Γκρις Γουέμπερ και με προπονητές τους Τζορτζ Ρέιβελινγκ - Ρόι Γουίλιαμς. Αυτή η ομάδα ξεχείλιζε μεν από ταλέντο, νιάτα, ενθουσιασμό, ήταν όμως μια ομάδα με κολεγιόπαιδα που δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ αθλητές του κορυφαίου επιπέδου. Και όμως, μπήκαν στο παρκέ και διέλυσαν τα ινδάλματά τους.

" Προσπαθούσαν να παίξουν λίγο πιο ομαδικά και πριν το καταλάβουν, έχαναν με 10 πόντους" θυμάται ο Λένι Γουίλκενς, μέλος του προπονητικού team εκείνης της σπουδαίας ομάδας, με τον Σκότι Πίπεν να προσθέτει πως: " Δεν ξέραμε πως να παίξουμε μεταξύ μας, δεν θέλαμε να πατήσουμε ο ένας τον άλλο και εκείνοι οι πιτσιρικάδες μας σκότωναν". Ο Λάρι Μπερντ είχε εντυπωσιαστεί από τον Κρις Γουέμπερ, ο Κρις Μάλιν από τον Μπόμπι Χάρλι, ωστόσο η βραδιά που ακολούθησε δεν σπαταλήθηκε από τους σούπερσταρς της Dream Team...

Την επόμενη μέρα οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά. " Πρέπει να τους κερδίσαμε με 100 πόντους διαφορά" θυμάται ο Τσαρλς Μπάρκλεν, που δεν μπορούσε να χωνέψει ότι το προηγούμενο απόγευμα η ομάδα του είχε χάσει με 62-54.

Για την ιστορία, στην ομάδα επιλέκτων συμμετείχαν οι Πένι Χάρνταγουεϊ του Μέμφις, Γκραντ Χιλ (Ντιουκ), Άλαν Χιούστον (Τενεσί), Μπόμπι Χάρλι (Ντιουκ), Τζαμάλ Μάσμπερν (Κεντάκι), Έρικ Μοντρός (Νορθ Καρολάινα), Ρόντνι Ρότζερς (Γουέικ Φόρεστ), Κρις Γούμπερ (Μίσιγκαν), ενώ στη Dream Team έπαιζαν οι Τσαρλς Μπάρκλι, Λάρι Μπερντ, Κλάιντ Ντρέξλερ, Πάτρικ Γιούιν, Μάτζικ Τζόνσον, Μάικλ Τζόρνταν, Κρίστιαν Λέτνερ, Καρλ Μαλόουν, Κρις Μάλιν, Σκότι Πίπεν, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Τζον Στόκτον.

Δείτε το story, όπως το θυμούνται οι πρωταγωνιστές του:

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ