ΗΠΑ

FIBA U16 Americas: Δια περιπάτου στον τελικό οι ΗΠΑ

FIBA U16 Americas: Δια περιπάτου στον τελικό οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ προκρίθηκαν στον τελικό του FIBA Americas U16 με τέσσερις νίκες και 56,7 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο! Αντίπαλος τους στον τελικό ο Καναδάς (VIDEO).

Για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση το παναμερικανικό πρωτάθλημα Παίδων αποδεικνύεται σε υπόθεση για δύο: τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Οι μεν Αμερικανοί διέλυσαν την Αργεντινή 121-49 στον δικό τους ημιτελικό και ο δε Καναδάς κατέβαλε πολύ πιο δύσκολα το Πουέρτο Ρίκο με 81-66 στον άλλον, ανανεώνοντας έτσι το ραντεβού τους στον αποψινό τελικό του τουρνουά, το οποίο διεξάγεται στη Φορμόσα της Αργεντινής (14-18/6).

Οι ΗΠΑ έχουν κυριαρχήσει απόλυτα τόσο στο φετινό τουρνουά (στο οποίο έχουν μέχρι στιγμής τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με 56,7 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο), όσο και στα προηγούμενα τέσσερα που έχουν διεξαχθεί. Συγκεκριμένα, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο σε όλες τις διοργανώσεις και όχι μόνο δεν έχουν γνωρίσει ακόμα ήττα (ο συνολικός απολογισμός του είναι 24-0), αλλά δεν έχουν καν απειληθεί. Η μικρότερη διαφορά με την οποία έχουν κερδίσει αγώνα τους ήταν το 101-87 με το οποίο επικράτησαν της Αργεντινής στον τελικό του 2009.

Οι αγώνες κατάταξης:

Τελικός: Καναδάς-ΗΠΑ (03:00)

Θέσεις 3-4: Πουέρτο Ρίκο-Αργεντινή (00:45)

Θέσεις 5-6: Μεξικό-Δομινικανή Δημοκρατία (22:30)

Θέσεις 7-8: Παραγουάη-Βενεζουέλα (20:15)

To video ολόκληρου του ημιτελικού των ΗΠΑ με την Αργεντινή:

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ