ΗΠΑ

ESPN: "Τα βρήκαν Πιτίνο και Adidas, η υπόθεση έκλεισε"

Louisville head coach Rick Pitino argues with an official during the first half of an NCAA college basketball game against Evansville, Friday, Nov. 11, 2016, in Louisville Ky. (AP Photo/Timothy D. Easley)
Louisville head coach Rick Pitino argues with an official during the first half of an NCAA college basketball game against Evansville, Friday, Nov. 11, 2016, in Louisville Ky. (AP Photo/Timothy D. Easley) AP

Δημοσίευμα του ESPN αναφέρει πως Ρικ Πιτίνο (βρίσκεται στις ΗΠΑ με άδεια από τον Παναθηναϊκό) και Adidas έφτασαν σε συμβιβασμό για την υπόθεση δωροδοκίας που οδήγησε το Πανεπιστήμιο Λούιβιλ στην απόλυσή του.

Την ώρα που ο Ρικ Πιτίνο βρίσκεται στις ΗΠΑ για προσωπική του υπόθεση, όπως έχει ενημερώσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός από το περασμένο Σάββατο , το ESPN μεταδίδει πως η δικαστική διαμάχη του Αμερικανού προπονητή με την Adidas, με φόντο το σκάνδαλο που τον οδήγησε στην απομάκρυνση από το Λούιβιλ, έχει πλέον περάσει στο παρελθόν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μάιρον Μέντκαλφ, οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία χωρίς ωστόσο να ανακοινώσουν τις λεπτομέρειές της.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ του ESPN:

" O Rick Pitino και η Adidas διευθέτησαν την υπόθεσή τους. Ο πρώην προπονητής του Λούιβιλ είχε καταθέσει εναντίον της εταιρείας ενδυμάτων αμέσως μετά από την απόλυσή του το 2018, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Στιβ Πενς.

Το Λούιβιλ απέλυσε τον Πιτίνο όταν εκείνος συνδέθηκε σε υπόθεση πληρωμής της οικογένειας του ταλαντούχου Μπράιαν Μπόουεν ΙΙ ένα εξαψήφιο ποσό, ώστε να τον πείσει να υπογράψει στους Κάρντιναλς. Οι λεπτομέρειες αποκαλύψθηκαν στη διάρκεια της έρευνας του FBIA περί δωροδοκίας που συγκλόνισε το άθλημα. Στη δίκη εναντίον της Adidas, οι δικηγόροι του Πιτίνο υποστήριξαν ότι η εταιρεία εν γνώσει ή εξ' αμελείας προκάλεσαν στον Αμερικανό προπονητή συναισθηματικές δυσκολίες καθώς οι υπάλληλοί της συνωμότησαν για να δωροδοκήσουν νεαρούς αθλητές.

Η Adidas και ο Πιτίνο έχουν πλέον συνάψει μια συμφωνία που επιλύει όλες τις μεταξύ τους διαφορές, αναφέρει η κοινή δήλωση των δύο πλευρών. "Για περισσότερα από 16 χρόνια συνεργασίας με την Adidas, o coach Πιτίνο έδειξε πάθος για το μπάσκετ και δεσμεύθηκε για την αριστεί τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ. Του ευχόμαστε τα καλύτερα στον νέο ρόλο του, ως head coach του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας".

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε πέρυσι την αγωγή του Πιτίνο και αποφάνθηκε πως εκείνος θα πρέπει να διευθετήσει απευθείας με την Adidas την υπόθεσή τους.

Ο Πιτίνο ήταν το πιο σημαντικό όνομα που βρέθηκε στην έρευνα του FBI για το κολεγιακό μπάσκετ, μια έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων assistant coaches της πρώτης κατηγορίας. Τη στιγμή της απόλυσής του, ο Πιτίνο είχε εισπράξει, βάσει του συμβολαίου του που έληγε, 1.500.000 δολάρια ετησίως και το 98% από τα χρήματα της συμφωνίας του με το Λούιβιλ. Μια νέα συμφωνία που άξιζε 160.000.000 δολάρια για δέκα χρόνια, αναδιάρθρωνε τον μισθό του πριν από την απόλυσή του.

Ο Πιτίνο τότε κατηγόρησε την Adidas για εξωφρενική συμπεριφορά που τον ντρόπιασε, καθώς ο στελέχη και υπάλληλοι της εταιρείας εκτελούσαν ένα πρόγραμμα "σε πληρώνω για να παίξεις" προς τον Μπράιαν Μπόουεν και άλλους νεαρούς αθλητές. "Ο Πιτίνο δεν έχει ποτέ εγκρίνει, συμμετάσχει ή υποδείξει παράνομα οφέλη για νεαρούς αθλητές ή τις οικογένειές τους, ειδικά ως κίνητρο για να κερδίσει τις υπογραφές τους στο πρόγραμμα μπάσκετ του Πανεπιστημίου Λούιβιλ", ανέφερε η σχετική αγωγή.

Η συμφωνία ανάμεσα στον Πιτίνο και την Aidas δεν θα ολοκληρώσει το δράμα για το Λούιβιλ. Το Κάνσας και το Σάουθερν Καλιφόρνια, πανεπιστήμια που συνδέθηκαν με την έρευνα του FBI, έλαβαν πρόσφατα προειδοποιήσεις από το NCAA και το Λούιβιλ αναμένεται να λάβει σχετική ειδοποίηση καταγγελίας τους προσεχείς μήνες".

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ