ΗΠΑ

Αποφυλακίστηκε ο πατέρας του Ενές Καντέρ

Boston Celtics center Enes Kanter (11) stands on the court during the first half of an NBA basketball game against the Washington Wizards, Monday, Jan. 6, 2020, in Washington. (AP Photo/Nick Wass)
Boston Celtics center Enes Kanter (11) stands on the court during the first half of an NBA basketball game against the Washington Wizards, Monday, Jan. 6, 2020, in Washington. (AP Photo/Nick Wass) AP PHOTO/NICK WASS

Σπουδαία νέα για τον Ενές Καντέρ, που δικαιώθηκε στον αγώνα εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αποκάλυψε ότι μετά από επτά χρόνια ο πατέρας του αποφυλακίστηκε.

Η βεντέτα του Ενές Καντέρ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι γνωστή εδώ και χρόνια, η διαμάχη τους έχει περάσει από πολλά στάδια, έχει κλιμακωθεί, ωστόσο το απόγευμα της Παρασκευής (19/6) ο Τούρκος σέντερ των Μπόστον Σέλτικς μοιράστηκε μέσω Twitter τα νέα για μια πολύ σημαντική νίκη του επί του προέδρου της χώρας του.

" Ουάου! Θα κλάψω. Σήμερα έμαθα ότι επτά χρόνια μετά από τη σύλληψη του πατέρα μου, τη δίκη και την κατηγορία ότι ήταν εγκληματίας επειδή είναι πατέρας μου, αποφυλακίστηκε! Αυτό χάρη στην πίεση που ασκήσαμε στο τουρκικό καθεστώς. Δεν μπορούσαν πια να τον κρατούν, εξαιτίας της δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση. Παρόλα αυτά, μιλάμε για ένα άτομο, ενώ υπάρχουν ακόμη χιλιάδες που βρίσκονται άδικα στις τουρκικές φυλακές. Δεν θα σε ξεχάσω, δεν θα σε ξεχάσουμε. Όλο αυτό είναι μια απόδειξη της δύναμης της φωνής των ανθρώπων που πάντα θα πιέζουν τους δικτάτορες να κάνουν στο τέλος το σωστό. Μην φοβάστε να αντισταθείτε για το σωστό, για την ελευθερία, για τη δημοκρατία και για τα ανθρώπινα δικαιώματα" έγραψε ο Καντέρ, ο οποίος σύντομα θα γίνει αμερικανός πολίτης .





TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ