NCAA

Υποψήφιος για το Νο1 του ΝΒΑ Draft 2020 αποχώρησε από το Κολέγιο και προσέλαβε μάνατζερ

Υποψήφιος για το Νο1 του ΝΒΑ Draft 2020 αποχώρησε από το Κολέγιο και προσέλαβε μάνατζερ
AP Photo/Craig Mitchelldyer AP PHOTO/CRAIG MITCHELLDYER

Ο Τζέιμς Γουάισμαν ανακοίνωσε ότι άφησε το Κολέγιο του Μέμφις και προσέλαβε μάνατζερ προκειμένου να ετοιμαστεί για το ΝΒΑ Draft 2020, λίγο πριν λήξει η τιμωρία που του είχε επιβληθεί.

Το Κολεγιακό μπάσκετ έχασε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του πριν ακόμα το δει να παίζει. Ο λόγος για τον Τζέιμς Γουάισμαν (18 χρονών, 2.16 μέτρα), ο οποίος δεν άντεξε να περιμένει να ολοκληρωθεί η τιμωρία των 12 αγώνων που του είχε επιβληθεί από το NCAA, ανακοινώνοντας ότι προσέλαβε μάνατζερ και αποχώρησε από το Κολέγιο του Μέμφις προκειμένου να ετοιμαστεί για το ΝΒΑ Draft 2020, σε μία κίνηση με πολύ παρασκήνιο για έναν από τους υποψήφιους για το Νο1 ΝΒΑ Draft.

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν μερικές εβδομάδες το ΝCAA ανακοίνωσε ότι ο Γουάισμαν - ο οποίος είχε ήδη πάρει μέρος σε 3 αγώνες του Μέμφις - τιμωρήθηκε με 12 αγώνες αποκλεισμό. Ο λόγος; Το 2017 ο - άλλοτε θρύλος του ΝΒΑ και από το 2018 προπονητής του Μέμφις - Πένι Χάρνταγουεϊ είχε δώσει στην οικογένεια του Γουάισμαν 11.500 δολάρια για να βοηθήσει στη μετακίνησή της στο Μέμφις, χωρίς μάλιστα να το γνωρίζει ο παίκτης. Η κίνηση αυτή όμως κρίθηκε παράνομη, αφού θεωρήθηκε ότι με αυτό τον τρόπο ο Χάρνταγουεϊ επηρέασε την απόφαση του Γουάισμαν κι ας μην είχε αναλάβει καθήκοντα στο Μέμφις!

Κάπως έτσι ο Γουάισμαν βρέθηκε ξαφνικά με μία τιμωρία 12 αγώνων και το Μέμφις σε δύσκολη θέση. Μετά την συμπλήρωση εφτά αγώνων τιμωρίας λοιπόν, ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ αποφάσισε ότι δεν αντέχει άλλο, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από το Κολέγιο!

Για την ιστορία, στους τρεις αγώνες που πρόλαβε να πάρει μέρος ο Γουάισμαν είχε 19.7 πόντους, 10.7 ριμπάουντ και 3 κοψίματα μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής, δείχνοντας μέρος του ταλέντου του.

Στο VIDEO που παρατίθεται μπορείτε να δείτε highlights του Γουάισμαν:

AP Photo/Craig Mitchelldyer

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ