NCAA

Τρελό φινάλε σε αγώνα του NCAA!

Northwestern forward Gavin Skelly (44) celebrates as Vanderbilt's Joe Toye (2), Jeff Roberson (11), and Matthew Fisher-Davis (5) walk off the court following their first-round men's college basketball game in the NCAA Tournament Thursday, March 16, 2017, in Salt Lake City. Northwestern won 68-66. (AP Photo/Rick Bowmer)
Northwestern forward Gavin Skelly (44) celebrates as Vanderbilt's Joe Toye (2), Jeff Roberson (11), and Matthew Fisher-Davis (5) walk off the court following their first-round men's college basketball game in the NCAA Tournament Thursday, March 16, 2017, in Salt Lake City. Northwestern won 68-66. (AP Photo/Rick Bowmer) AP

To Northwestern έδωσε τον πρώτου του αγώνα σε τελική φάση του NCAA στα 78 χρόνια της ιστορίας του. Δεν έμεινε όμως εκεί, παρά κέρδισε κιόλας με 68-66 το Vanderbilt, σε έναν αγώνα με ένα από τα πιο περίεργα φινάλε που έχουμε δει!

Το NCAA βρήκε την φετινή του "σταχτοπούτα"! Πρόκειται για το Κολέγιο του Northwestern, το οποίο έγραψε ιστορία με την πρόκρισή του στο Τελικό τουρνουά του NCAA και τελικά δεν σταμάτησε καν εκεί! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Το Northwestern είναι ένα Κολέγιο που κουβαλούσε για χρόνια μία "κατάρα": Η ομάδα μπάσκετ δεν είχε προκριθεί ΠΟΤΕ σε τελική φάση του NCAA στα 78 χρόνια της ιστορίας του Κολεγίου! Αυτό ωστόσο άλλαξε φέτος, με την ομάδα του κόουτς Κρις Κόλινς να καταφέρνει να πάρει την πρόκριση με το σπαθί της στην τελική φάση και μάλιστα όντας το Νο8 της κατάταξης της West Region, κερδίζοντας αμέσως τη συμπάθεια όλων. Και, στον πρώτο αγώνα της στη "March Madness" θα έγραφε εκ νέου ιστορία, αφού κέρδισε με 68-66 το Vanderbilt.

Βέβαια έχει σημασία και το πώς κέρδισε: Προηγούμενη για σχεδόν 38 λεπτά αγώνα, με το παιχνίδι να γίνεται θρίλερ στο τέλος με 6 εναλλαγές στο σκορ στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα και το πιο περίεργο φινάλε που έχουμε δει εδώ καιρό! Γιατί; Επειδή, πολύ απλά, πρακτικά ο αντίπαλος του Northwestern, το Vanderbilt, "αυτοκτόνησε" στο φινάλε του αγώνα! Πώς ακριβώς; Ιδού; Με το σκορ να είναι 65-64 για το Northwestern, ο γκαρντ του Vanderbilt, Ράιλι ΛαΤσάνς ευστόχησε σε λέι-απ με 14 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος του αγώνα, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 66-65. Ο συμπαίκτης του ΛαΤσάνς, ωστόσο, Μάθιου Φίσερ-Ντέιβις μπερδεύτηκε και νόμιζε ότι η ομάδα του ήταν ακόμα πίσω στο σκορ, κάνοντας αμέσως φάουλ στον Μπράιαντ ΜάκΙντος του Northwestern, στέλνοντάς τον στις βολές! Ιδου και η σχετική φάση:

Η αλήθεια είναι ότι όλοι μπερδεύτηκαν από αυτό που έγινε, ακόμα και οι παίκτες του Northwestern που ρωτούσαν τους αντιπάλους τους για ποιον λόγο έκαναν φάουλ! Όπως και να έχει, πάντως, δέχθηκαν με ευχαρίστηση το "δώρο", με τον ΜάκΙντος να ευστοχεί στις βολές που εκτέλεσε και να κάνει το σκορ 67-66 για την ομάδα του! Ακολούθησε ένα άστοχο τρίποντο του ΛαΤσάνς και 1/2 βολές από τον Σαντζέι Λάμπκιν του Northwestern για το τελικό 68-66 και, κάπως έτσι, το πιο τρελό φινάλε που έχουμε δει φέτος (μέχρι το επόμενο) ολοκληρώθηκε!

" Νόμιζα ότι ήμασταν πίσω στο σκορ με έναν πόντο και από την στιγμή που ο κόουτς μου έδειξε τον αντίπαλο πήγα και του έκανα φάουλ. Μου τον έδειχνε όμως για να μου πει να τον μαρκάρω" δήλωσε μετά τον αγώνα ο διαλυμένος ψυχολογικά Φίσερ-Ντέιβις προσπαθώντας να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο έκανε φάουλ. Ένα φάουλ με το οποίο βοήθησε άθελά του το Northwestern να συνεχίσει να ζει το όνειρό του.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε εκτεταμένα στιγμιότυπα από το παιχνίδι:

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ