NCAA

Το NCAA αφαίρεσε από το Louisville τον τίτλο του 2013

Louisville head coach Rick Pitino looks on as his team falls behind late during the second half of an NCAA college basketball game against Notre Dame Wednesday, Jan. 4, 2017, in South Bend, Ind. Notre Dame won 77-70.  (AP Photo/Robert Franklin)
Louisville head coach Rick Pitino looks on as his team falls behind late during the second half of an NCAA college basketball game against Notre Dame Wednesday, Jan. 4, 2017, in South Bend, Ind. Notre Dame won 77-70. (AP Photo/Robert Franklin) AP

Το NCAA απέρριψε την έφεση του Louisville για την τιμωρία που του είχε επιβληθεί, πράγμα που σημαίνει πως αφαιρείται από τους Cardinals ο τίτλος που κατέκτησαν το 2013.

Αυτό που είχε διαφανεί μετά την αρχική τιμωρία του Louisville για το σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο συμμετείχε και τον χρηματισμό παικτών , πήρε επίσημη μορφή. Το NCAA ανακοίνωσε πως απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει η πλευρά των "Cardinals" για την πρωτόδικη απόφαση, κάτι που σημαίνει πως αφαιρούνται από το φημισμένο κολέγιο ο τίτλος που κατέκτησε το 2013 και "σβήνονται" όλες οι νίκες που έκανε από το 2011 έως το 2015.

Εδώ και αρκετούς μήνες, το Louisville βρίσκεται στην σκιά ενός σκανδάλου που έχει πάρει τεράστιες εκτάσεις δεδομένου ότι μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό και... υπόγειους τρόπους για να πειστούν τα μεγαλύτερα ταλέντα των ΗΠΑ να παίξουν για τον Rick Pitino. Η αποχώρηση του διάσημου προπονητή από τον πάγκο της ομάδας ήταν η πρώτη κίνηση που έγινε (σχεδόν άμεσα), δεν κατέστη όμως δυνατό να αποφευχθούν... τα χειρότερα.

Κάπως έτσι, το Louisville γίνεται το πρώτο κολέγιο στην ιστορία που θα κατεβάσει το banner της κατάκτησης ενός τίτλου, όντας υποχρεωμένο να συμβαδίσει με τους κανόνες και τις δικαστικές αποφάσεις.

Για την ιστορία, ο τίτλος του 2013 δεν θα καταλήξει ούτε στο Michigan, που ήταν ο φιναλίστ του Final Four. Έτσι, στη Βίβλο του NCAA θα υπάρχει μία "παύλα" δίπλα στο συγκεκριμένο έτος.

AP Photo/Robert Franklin

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ