Το NCAA αφαίρεσε από το Louisville τον τίτλο του 2013

Το NCAA αφαίρεσε από το Louisville τον τίτλο του 2013

Το NCAA απέρριψε την έφεση του Louisville για την τιμωρία που του είχε επιβληθεί, πράγμα που σημαίνει πως αφαιρείται από τους Cardinals ο τίτλος που κατέκτησαν το 2013.

Αυτό που είχε διαφανεί μετά την αρχική τιμωρία του Louisville για το σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο συμμετείχε και τον χρηματισμό παικτών, πήρε επίσημη μορφή. Το NCAA ανακοίνωσε πως απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει η πλευρά των "Cardinals" για την πρωτόδικη απόφαση, κάτι που σημαίνει πως αφαιρούνται από το φημισμένο κολέγιο ο τίτλος που κατέκτησε το 2013 και "σβήνονται" όλες οι νίκες που έκανε από το 2011 έως το 2015.

Εδώ και αρκετούς μήνες, το Louisville βρίσκεται στην σκιά ενός σκανδάλου που έχει πάρει τεράστιες εκτάσεις δεδομένου ότι μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό και... υπόγειους τρόπους για να πειστούν τα μεγαλύτερα ταλέντα των ΗΠΑ να παίξουν για τον Rick Pitino. Η αποχώρηση του διάσημου προπονητή από τον πάγκο της ομάδας ήταν η πρώτη κίνηση που έγινε (σχεδόν άμεσα), δεν κατέστη όμως δυνατό να αποφευχθούν... τα χειρότερα.

Κάπως έτσι, το Louisville γίνεται το πρώτο κολέγιο στην ιστορία που θα κατεβάσει το banner της κατάκτησης ενός τίτλου, όντας υποχρεωμένο να συμβαδίσει με τους κανόνες και τις δικαστικές αποφάσεις.

Για την ιστορία, ο τίτλος του 2013 δεν θα καταλήξει ούτε στο Michigan, που ήταν ο φιναλίστ του Final Four. Έτσι, στη Βίβλο του NCAA θα υπάρχει μία "παύλα" δίπλα στο συγκεκριμένο έτος.

AP Photo/Robert Franklin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Σκάνδαλο μεγατόνων στο NCAA για χρηματισμό παικτών

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΠΙΑ ΣΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΠΟΡ

Το FBI, το NCAA και όλα όσα έχουν πάει πολύ λάθος

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Οι σέξι Πόντιες που αγαπήσαμε

Ένας ύμνος στην αδάμαστη Ποντιακή ομορφιά με αφορμή το Next Top Model.

Δολοφονία Κωστόπουλου: 15 κλωτσιές στο κεφάλι της λογικής

Όσο κουβεντιάζουμε για τα αυτονόητα με αφορμή μια δολοφονία, καμία άλλη συζήτηση δεν έχει πραγματικό νόημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24