NCAA

Τέλος ο Pitino από το Louisville!

Louisville head coach Rick Pitino is seen on the sidelines during the first half of a first-round game against Jacksonville State in the men's NCAA college basketball tournament Friday, March 17, 2017, in Indianapolis. (AP Photo/Jeff Roberson)
AP Photo/Jeff Roberson AP PHOTO/JEFF ROBERSON

Σύμφωνα με δημοσιεύμα του ESPN το Louisville αποφάσισε να απολύσει τον Rick Pitino λόγω της σύνδεσής του με το σκάνδαλο που ξέσπασε στο NCAA και σχετίζεται με χρηματισμό παικτών. Εκτός και ο Aθλητικός Dιευθυντής, Tom Jurich.

Ο Rick Pitino είναι το πρώτο μεγάλο όνομα του NCAA (μέχρι το επόμενο πιθανότατα) που έχασε την δουλειά του λόγω του σκανδάλου που ξέσπασε στο NCAA έπειτα από έρευνα του FBI σχετικά με τον χρηματισμό παικτών για να επιλέξουν κολέγιο . Ο θρυλικός προπονητής ήταν γνωστό πως βρισκόταν στο επίκεντρο μετά την γνωστοποίηση του σκανδάλου, αφού το Louisville είχε συνδεθεί με την υπόθεση.

Ο Pitino φέρεται να είχε πει στο επιτελείο του πριν μερικές ώρες ότι περιμένει να απολυθεί μετά την αναφορά του ονόματός του στο σκάνδαλο. Όπως φαίνεται είχε δίκιο, αφού, όπως έγινε γνωστό, ο πρώην τεχνικός του κολεγίου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Louisville, Greg Postel, όπου και του γνωστοποιήθηκε ότι απολύεται. Μαζί του μάλιστα στην συνάντηση ήταν και ο Αθλητικός Διευθυντής του προγράμματος, Tom Jurich, ο οποίος επίσης απολύθηκε, αφού θεωρήθηκε συνυπεύθυνος για την κηλίδωση του ονόματος του κολεγίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο Pitino κατηγορείται ότι πριν από μερικούς μήνες έδωσε εντολή σε μία ομάδα τεσσάρων ανθρώπων που σχετίζονταν με την Adidas να δώσουν 100.00 δολάρια στην οικογένεια ενός παίκτη προκειμένου να τον πείσουν να επιλέξει το Κολέγιο του Louisville. Αυτός ο παίκτης, δε, όπως υποστηρίζει το δίκτυο ESPN, πιστεύεται ότι είναι ο Brian Bowen, ο οποίος δεσμεύτηκε να φοιτήσει στο Louisville τον περασμένο Ιούνιο.

AP Photo/Jeff Roberson

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ