NCAA

Συγκίνηση: Patrick Ewing εναντίον Chris Mullin ως προπονητές!

FILE - These file photos show Georgetown coach Patrick Ewing, left, on Nov. 12, 2017, and St. John's coach Chris Mullin on Dec. 31, 2017. In a throwback to their Big East days of the 1980s, Ewing and Mullin squared off as coaches of their alma maters when Georgetown played St. John's on Tuesday, Jan. 9, 2018. Ewing, a former Knicks great, is returning to Madison Square Garden for the first time as the Hoyas' coach. (AP Photos/File)
AP Photos/File AP PHOTOS/FILE

Σε κλίμα συγκίνησης για όλους τους φίλους του ΝΒΑ των 80's και των 90's, ο Patrick Ewing και ο Chris Mullin τέθηκαν αντίπαλοι για πρώτη φορά ως προπονητές στο NCAA, για χάρη των Κολεγίων που φοίτησαν ως παίκτες!

Είναι η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι έχεις μεγαλώσει περισσότερο από ότι νομίζεις. Η στιγμή που δύο άνθρωποι που θαύμαζες όταν είσαι μικρός τίθενται αντιμέτωποι ως προπονητές. Είναι ακριβώς αυτό το συναίσθημα που αισθάνθηκαν όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα του Georgetown με το St. John's.

Στον πάγκο του Georgetown καθόταν ο σπουδαίος Patrick Ewing. Στον πάγκο του St. John's ο Chris Mullin. Αμφότεροι φοίτησαν στα κολέγια στα οποία είναι τώρα προπονητές, όντες οι πρωταγωνιστές μίας απίστευτης κόντρας (σε αθλητικά πλαίσια) στα μέσα της δεκαετίας του 80'.

Αμφότεροι λατρεύτηκαν από τους Νεοϋορκέζους φιλάθλους, ο μεν Ewing από τους φίλους των Knicks, ο δε Mullin από τους φιλάθλους του St. John's. Aμφότεροι έγιναν draft το 1985 (στο Νο1 ο Ewing, στο Νο7 ο Mullin) και πήγαν στο ΝΒΑ , έκαναν μία σπουδαία καριέρα, ήταν μέλη της Dream Team του 1992 στην Βαρκελώνη και τελικά κατέληξαν στο Hall of Fame! Αυτό θα πει παράλληλη πορεία.

The USA's Patrick Ewing, right. Congratulates teammate Charles Barkley near the end of their semifinal game with Lithuania at the XXV Summer Olympics in Barcelona, Thursday, August 6, 1992. At left is Chris Mullin. The USA beat Lithuania 127-76. (AP Photo/Susan Ragan)
AP Photo/Susan Ragan AP PHOTO/SUSAN RAGAN
AP Photo/Susan Ragan

Χθες (9/1) τα χαράματα λοιπόν, οι δύο Θρύλοι του ΝΒΑ τεθηκαν αντιμέτωποι. Και ποιο καλύτερο γήπεδο να τους φιλοξενήσει από το θρυλικό “Madison Square Garden”, τη “Μέκκα του μπάσκετ”, όπου έχουν αποθεωθεί και οι δύο στο παρελθόν; Ήταν μία υπέροχη στιγμή, γεμάτη συμβολισμούς, που έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους φίλους του ΝΒΑ – και του NCAA – να συγκινηθούν. Δύο σπουδαία Κολέγια που προσπαθούν να επανέλθουν στο προσκήνιο και στους πάγκους τους κάθονται δύο πρώην παίκτες τους και ζωντανοί-θρύλοι του ΝΒΑ!

Οι δυο τους συναντήθηκαν πριν από το παιχνίδι, με το Georgetown να δημοσιεύσει στο twitter μία φωτογραφία όπου έδωσαν τα χέρια, με τον Ewing να φοράει σκούφο και τον Mullin κουκούλα. Το συγκεκριμένο post συγκέντρωσε πάνω από 1.500 like σε μερικά λεπτά και πλέον έχει φτάσει τα 2.500.


Μετά βρέθηκαν στο παρκέ, αγκαλιάστηκαν εκ νέου, χαιρέτησαν τους (πολλούς) κοινούς γνωστούς τους που πήγαν στο γήπεδο μόνο για αυτούς. Και μετά έκαναν... την δουλειά τους. Ήρεμος o Ewing, πιο ενθουσιώδης ο (γηπεδούχος) Mullin. Το τέλος του αγώνα βρήκε το Georgetown να παίρνει τη νίκη με 69-66 και να βελτιώνει το ρεκόρ του στο 12-4, “ρίχνοντας” αυτό του St. John's στο 10-7. Το τελικό αποτέλεσμα όμως είχε ελάχιστη σημασία μπροστά στα συναισθήματα που γέννησαν οι στιγμές που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο ο Ewing και ο Mullin.

Κάποιος με ρώτησε σήμερα ποια ήταν η πιθανότητα να σκεφτώ ότι θα γίνει αυτό. Και του απάντησα ότι 100% ποτέ δεν πέρασε ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα η σκέψη ότι θα βρίσκομαι εδώ το 2018 και θα είμαι ο προπονητής του St. John's κόντρα στο Georgetown του Patrick Ewing” δήλωσε με πάσα ειλικρίνεια μετά το παιχνίδι ο Mullin, προκαλώντας εκ νέου συγκίνηση σε όλους.

Δείτε στα VIDEO που παρατίθενται τις καλύτερες φάσεις του αγώνα των δύο κολεγίων, τις αντιδράσεις των δύο Θρύλων του ΝΒΑ και νυν προπονητών, αλλά και όσα δήλωσαν στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε:


Κεντρική φωτογραφία: AP Photos/File
TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ