Στο "κάδρο" το Louisville και ο Pitino

Οι έρευνες του FBI για το σκάνδαλο μεγατόνων που αποκαλύφθηκε χθες (26/9) συνεχίζονται, με το Louisville και τον προπονητή του, Rick Pitino, να είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση!

Εδώ και μερικές ώρες ο δημοσιογραφικός κόσμος έχει παραμερίσει την έναρξη της pre season για τις ομάδες του ΝΒΑ, εστιάζοντας σε όσα γίνονται στο NCAA. Όχι για καλό, βέβαια. Το σκάνδαλο μεγατόνων που είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη (26/9) στις ΗΠΑ προκάλεσε τέτοια αναστάτωση, που ουδείς μπορεί να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Πόσω μάλλον από την στιγμή που ένα από τα ονόματα κολεγίων που έχουν κυκλωθεί από το FBI είναι αυτό του Louisville.

Οι "Cardinals" είναι μεταξύ των κατηγορουμένων ομάδων για τον χρηματισμό παικτών -με τη βοήθεια της Adidas- προκειμένου να προκύψει δέσμευση ότι θα αγωνιστούν σε αυτές. Κι από την στιγμή που συμβαίνει αυτό, είναι λογικό οι έρευνες να έχουν εστιάσει στην δράση του Rick Pitino, ο οποίος βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Η (αναμενόμενη) ερώτηση που κάνουν οι Αρχές αναφορικά με το συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι "πως γίνεται να υπήρξε εμπλοκή του κολεγίου στο σκάνδαλο, δίχως να το γνωρίζει ο προπονητής του". Πάνω σε αυτό "πατά" το FBI προκειμένου να εντείνει τις έρευνές του, προσδοκώντας σε αποτελέσματα. Είτε αφορούν στο ίδιο το κολέγιο είτε σε άλλα εμπλεκόμενα άτομα, τα οποία προς το παρόν δεν έχουν φανερωθεί.

Ένα στοιχείο που σε κάθε περίπτωση επιβαρύνει περισσότερο τη θέση του Rick Pitino είναι το βεβαρημένο ιστορικό του. Τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή/εμπλοκή σε μικρότερου βεληνεκούς σκάνδαλα, δίχως όμως να χάσει τη θέση του στην ομάδα. Ακόμη κι όταν αποκαλύφθηκε -προ τριετίας- πως το Louisville χρησιμοποιούσε ως "διαπραγματευτικό όπλο" ιερόδουλες για να πείσει τους αθλητές να αγωνιστούν σε αυτό, δεν διαπομπεύτηκε από τη θέση του.

Πιθανότατα όμως, το νέο "χτύπημα" να είναι οριστικό και να προκαλέσει την καθαίρεσή του, όπως κι εκείνη του Αθλητικού Διευθυντή του κολεγίου, Tom Jurich.

Ο θόρυβος στις ΗΠΑ μεγαλώνει ώρα με την ώρα, με τις έρευνες του FBI να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και να επεκτείνονται ακόμη και σε "μεγάλα κεφάλια" στον χώρο των agents. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως πριν από μερικές ώρες, το FBI εισέβαλε (!) κατόπιν σχετικού εντάλματος στα γραφεία της ASM Sports (σ.σ.: εκ τω μεγαλύτερων εταιρειών εκπροσώπησης στον κόσμο), παίρνοντας τον προσωπικό υπολογιστή του ιδρυτή και προέδρου της εταιρείας, Andy Miller.

AP Photo/Jeff Roberson

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS