NCAA

Στο Final Four του NCAA έπειτα από απίστευτο παιχνίδι το Kansas!

Kansas' Devonte' Graham, left, celebrates as he runs past Duke's Gary Trent Jr. in the final seconds of overtime of a regional final game in the NCAA men's college basketball tournament Sunday, March 25, 2018, in Omaha, Neb. Kansas won 85-81 in overtime. (AP Photo/Charlie Neibergall)
AP Photo/Charlie Neibergall AP PHOTO/CHARLIE NEIBERGALL

Το Kansas επιβλήθηκε έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με 85-81 του Duke στην παράταση και προκρίθηκε στο Final Four του NCAA. Άνετη πρόκριση για το πανίσχυρο Villanova. Ολοκληρώθηκε το παζλ του Final Four.

To Kansas (No1 στην Midwest Region) και το Villanova (Νο1 στην East Region) είναι οι ομάδες που θα συνοδέψουν το Loyola Chicago (Νο11 στην South Region) και το Michigan (Νο3 στην West Region) στο Final Four του NCAA το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 31 Μαρτίου-2 Απριλίου στο Houston.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στον δεύτερο ημιτελικό του NCAA (Loyola-Chicago και Michigan θα τεθούν αντίπαλοι στον άλλο ημιτελικό), σε ένα (θεωρητικά) αναμενόμενο ζευγάρωμα δεδομένου ότι αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν από το Νο1 των περιφερειών τους. Το Kansas πάντως θα μπορούσε πολύ εύκολα να δει το Final Four από την τηλεόραση, αφού - στο πιθανότατα καλυτερο παιχνίδι του φετινού NCAA - χρειάστηκε τελικά την παράταση για να κερδίσει με 85-81 το Duke!

Το παιχνίδι ήταν πραγματικά συγκλονιστικό σε εξέλιξη με 18 εναλλαγές στο σκορ και 11 ισοπαλίες και ένα τρομερό φινάλε στην κανονική διάρκεια του αγώνα, όταν ο Sviatoslav Mykhailiuk του Kansas ισοφάρισε με τρίποντο σε 72-72, για να πάρει ακολούθως την μπάλα ο Grayson Allen του Duke για την τελευταία επίθεση, βλέποντας την μπάλα να αναπηδά 5 φορές στην στεφάνη πριν καταλήξει εκτός καλαθιού! Στο έξτρα πεντάλεπτο η μάχη συνεχίστηκε. Με δύο λεπτά να μένουν για το τέλος όμως ο Malik Newman ευστόχησε σε τρίποντο για το 81-78, για να ακολουθήσουν άστοχες επιθέσεις και για τις δύο ομάδες, μέχρι ο Newman να σφραγίσει τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του με 4/4 βολές στο τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Newman σημείωσε και τους 13 πόντους του Kansas στην παράταση (!) ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 32 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, με τον Lagerald Vick να προσθέτει 14 πόντους. Για το Duke, o Trevon Duval είχε 20 πόντους, ο Gary Trent Jr. 17 πόντους και ο Marvin Bagley III 16 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας δεν υπήρχε δράμα. Όπως βασικά δεν υπάρχει γενικώς δράμα στους αγώνες του Villanova στο τελικό τουρνουά, με τους Wildcats να κυριαρχούν απόλυτα στους αγώνες τους στο τελικό τουρνουά, κερδίζοντάς τους όλους με διψήφια διαφορά. Ο αγώνας κόντρα στο Texas Tech δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με το Villanova να είναι σαφώς ανώτερο και να φτάνει στη νίκη με 71-59, παίρνοντας μία δίκαιη πρόκριση για το Final Four, έχοντας ως κορυφαίους τους Jalen Brunson (15 πόντοι) και Mikal Bridges (12 πόντοι). Στον ημιτελικό πάντως αναμένεται να έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο κόντρα στο Kansas.

AP Photo/Charlie Neibergall

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ