NCAA

Στο Final Four του NCAA έπειτα από 55 χρόνια το Loyola-Chicago!

Kansas State's Mason Schoen, left, and Kade Kinnamon (40) leave the court after a regional final NCAA college basketball tournament game against Loyola-Chicago, Saturday, March 24, 2018, in Atlanta. Loyola-Chicago won 78-62. (AP Photo/John Amis)
AP Photo/John Amis AP PHOTO/JOHN AMIS

Το NCAA βρήκε και επίσημα την φετινή του "σταχτοπούτα", αφού το Loyola-Chicago (Νο11 στην South Region) κέρδισε με 78-62 το Kansas State (No9) και προκρίθηκε στο Final Four έπειτα από 55 χρόνια!

Το Loyola-Chicago συνεχίζει να ζει το όνειρό του. Ξεκινώντας από το Νο11 της South Region, οι "Ramblers" συνέτριχαν με 78-62 το Kansas State στην φάση των 8 (Elite-8) κατέκτησαν τον τίτλο στην περιφέρειά τους και προκρίθηκαν στο Final-Four έπειτα από 55 χρόνια (!) όταν και είχε κατακτήσει τον μοναδικό του τίτλο!

Το Loyola-Chicago, το οποίο είχε να αγωνιστεί στο τελικό τουρνουά του NCAA από το 1985 (!), ήταν καταιγιστικό κόντρα στο Kansas State. Έλεγξε τον αγώνα από την αρχή ξεφεύγοντας με 36-24 στο πρώτο ημίχρονο και τελικά έφτασε σε μία άνετη νίκη. Έγραψε έτσι ιστορία για ακόμα έναν λόγο, αφού έγινε μόλις το τέταρτο Νο11 του bracket που προκρίθηκε σε Final Four. Οι τρεις προηγούμενες ομάδες που το κατάφεραν αυτό (το LSU το 1986, το George Mason το 2006 και το VCU το 2011) αποκλείστηκαν στον ημιτελικό, αλλά αυτό δεν φαίνεται να αγχώνει τους "Ramblers", που μοιάζουν έτοιμοι να γράψουν ιστορία.

Ο Ben Richardson με 23 πόντους και 6/7 τρίποντα ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Marques Townes να προσθέτει 13 πόντους. Για τους ηττημένους, ο Xavier Sneed είχε 16 πόντους και ο Barry Brown 14 πόντους.

ΣΤΟ FINAL FOUR ΚΑΙ ΤΟ MICHIGAN

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας το Florida State (Νο9) έφτασε κοντά στο να κάνει κι αυτό την έκπληξη κόντρα στο Michigan (No3) στον τελικό της West Region. Στο τέλος ωστόσο, έστω και... οριακά, οι "Wolverines" κατάφεραν να πάρουν μία δύσκολη νίκη με 58-54, παίρνοντας το εισιτήριο για το Final Four.

Ο Charles Matthews με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Γερμανό Moritz Wagner να προσθέτει 12 πόντους και 6 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους, ο Phil Cofer είχε 16 πόντους και 11 ριμπάουντ και ο P.J Savoy 12 πόντους.

AP Photo/John Amis

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ