ΜΠΑΣΚΕΤ

Στα χνάρια του Κατίνο Μόμπλεϊ στο Rhode Island ο Άρης Τσουργιάννης

Στα χνάρια του Κατίνο Μόμπλεϊ στο Rhode Island ο Άρης Τσουργιάννης

Ο Άρης Τσουργιάννης, ένα από τα ενδιαφέροντα ταλέντα της φουρνιάς του στην Ελλάδα, θα αγωνίζεται από την σεζόν 2018/19 στο περίφημο Κολέγιο του Rhode Island!

Ο Άρης Τσουργιάννης είναι έτοιμος να κυνηγήσει το όνειρό του. Ο 18χρονος φόργουορντ από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο Κολεγιακό πρωτάθλημα με την φανέλα του περίφημου Κολεγίου Rhode Island!

Ο Άρης Τσουργιάννης γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2000. Έχει ύψος 2.05 μέτρα και άνοιγμα χεριών 2.12 μέτρα, ενώ έχει υπάρξει διεθνής με την Εθνική Παίδων το 2016. Ο νεαρός φόργουορντ άρχισε να “χτίζει” το όνομά του με την φανέλα του Δούκα, καταφέρνοντας χάρη στην παρουσία του εκεί να κερδίσει μία θέση στο EuroCamp του Τρεβίζο το 2016, όπου είχε βρεθεί μαζί με τον – τότε συμπαίκτη του – Νίκο Ρογκαβόπουλο.

Ο Τσουργιάννης είναι ένας αθλητικός παίκτης, ο οποίος αγωνίζεται στις θέσεις του σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ, ωστόσο στο Κολέγιο του Rhode Island είναι πολύ πιθανό να περάσει ακόμα και σε θέση πάουερ φόργουορντ. Τα τελευταία χρόνια δούλεψε αρκετά στο παιχνίδι του και μάλιστα προπονείτο με τον – πλέον ασίσταντ κόουτς του Ολυμπιακού – Μάικ Καλαβρό. Ο αδελφός του, Δημήτρης Τσουργιάννης, ανήκει από το περασμένο καλοκαίρι στην ΑΕΚ.

Το Rhode Island θεωρείται ένα από τα καλύτερα προγράμματα στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Βρίσκεται στην περιφέρεια Atlantic 10 και την φανέλα του έχουν φορέσει μεταξύ άλλων οι άλλοτε ΝΒΑερς Λαμάρ Όντομ, Κατίνο Μόμπλεϊ και Τομ Γκάρικ. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν μία από τις 64 ομάδες που αγωνίστηκαν στο τελικό τουρνουά, φτάνοντας μέχρι τον δεύτερο γύρο, όπου αποκλείστηκε από το πανίσχυρο Duke.

Photo Credit: Λυδία Πετροπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ