NCAA

Σκάνδαλο μεγατόνων στο NCAA για χρηματισμό παικτών

Southern California forward Chimezie Metu (4) and other Southern California team members walk of the court after the second half of a first-round men's college basketball game in the NCAA Tournament against Providence, Friday, March 18, 2016, in Raleigh, N.C.  Providence won 70-69. (AP Photo/Gerry Broome)
Southern California forward Chimezie Metu (4) and other Southern California team members walk of the court after the second half of a first-round men's college basketball game in the NCAA Tournament against Providence, Friday, March 18, 2016, in Raleigh, N.C. Providence won 70-69. (AP Photo/Gerry Broome) AP PHOTO/GERRY BROOME

Το NCAA κλονίζεται τις τελευταίες ώρες από την αποκάλυψη για μεγάλη έρευνα του FBI που αφορά σε διαφθορά σε μεγάλα κολέγια των ΗΠΑ. Κατηγορούνται μέλη των τεχνικών επιτελείων των ομάδων και υπάλληλοι μεγάλης εταιρείας αθλητικών ειδών!

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στις ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη σκανδάλου μεγατόνων που αφορά στον τρόπο δράσης κάποιων ομάδων στο NCAA, με τη βοήθεια γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών. Όπως αναφέρουν το Business Insider , το FBI που διεξήγαγε την έρευνα κάτω από άκρα μυστικότητα τους τελευταίους μήνες έχει προχωρήσει στη σύλληψη ήδη δέκα (10) υπόπτων για την υπόθεση, που αφορά στην προσπάθεια παραγόντων και (βοηθών κατά βάση) προπονητών να πείσουν μεγάλα ταλέντα να δεσμευτούν με τα κολέγια στα οποία εργάζονται, με τις ευλογίες της Adidas, η οποία τούς έδινε χρήματα... κάτω από το τραπέζι.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη (26/9) πως προπονητές από το Arizona, το Auburn, το USC και το Oklahoma State είναι μεταξύ των κατηγορούμενων, όπως επίσης ατζέντηδες, οικονομικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της συγκεκριμένης εταιρείας αθλητικών ειδών.

Έγινε γνωστό, δε, το όνομα ενός εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος θεωρείται μεταξύ των "εγκεφάλων" της υπόθεσης. Πρόκειται για τον Jim Gatto, ο οποίος -μαζί με ακόμη τέσσερα άτομα- κατηγορείται για τη λήψη και διακίνηση χρημάτων για δωροδοκία των νεαρών αθλητών που έρχονται από τα High Schools στο NCAA, όπως επίσης των οικογενειών τους. Στην ενδελεχή και λεπτομερή έρευνα που έχει αρχίσει να παρουσιάζει το FBI, επισημαίνεται πως υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν πως μεγάλα κολέγια έδωσαν σημαντικά ποσά σε μαθητές για να "δεσμευτούν" μαζί τους.

Υπάρχουν, μάλιστα, χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπως αυτές του Louisville και του University of Miami οι οποίες ξεχωρίζουν στη δικογραφία που έχει δημιουργηθεί, με αφορμή το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα (και συνάμα ιστορικά) κολέγια υπέγραψαν την τελευταία διετία πολυετή νέα συμβόλαια με την Adidas. Με μέρος του ανταλλάγματος να αφορά στην πληρωμή - επιβράβευση παικτών σε περίπτωση αποδοχής των προτάσεων από τις δύο ομάδες.

" Σήμερα, ενημερωθήκαμε πως έγινε ομοσπονδιακή έρευνα και συνελήφθη ένας υπάλληλος μας", ενημέρωσε εκπρόσωπος της Adidas το Business Insider, για να προσθέσει πως " μαθαίνουμε ακόμη πράγματα για τη διαδικασία. Δεν είχαμε ενημέρωση για κάποιο παράπτωμα και είμαστε σε πλήρη συνεργασία με τις Αρχές προκειμένου να μάθουμε περισσότερα".

AP Photo/Gerry Broome

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ