NCAA

Πρωταθλητές του NCAA οι Villanova Wildcats!

Villanova's Jalen Brunson (1) and players on Villanova bench react to a 3-point basket during the second half in the championship game of the Final Four NCAA college basketball tournament against Michigan, Monday, April 2, 2018, in San Antonio. (AP Photo/David J. Phillip)
AP Photo/David J. Phillip AP PHOTO/DAVID J. PHILLIP

Το Villanova έκανε... πάρτι στον τελικό του NCAA, συνέτριψε με 79-62 το Michigan και κατέκτησε πανάξια τον τίτλο. Δεύτερο πρωτάθλημα σε 3 χρόνια για τους Wildcats!

Είναι στιγμές που ο Δαβίδ κερδίζει τον Γολιάθ. Είναι όμως και στιγμές που ο Γολιάθ διαλύει τον Δαβίδ. Το Villanova μπήκε στο παρκέ του Alamodome του San Antonio στον τελικό του NCAA με το Michigan όντας το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Και φρόντισε να επιβεβαιώσει αυτό τον χαρακτηρισμό, συντρίβοντας με 79-62 το Michigan, πανηγυρίζοντας ένα πανάξιο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που κατέκτησε κάνοντας επίδειξη δύναμης στο τελικό τουρνουά, αφού κέρδισε και τα 6 παιχνίδια του με διψήφια διαφορά πόντων!

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μόνο στο πρώτο ημίχρονο, το τέλος του οποίου βρήκε το Villanova να προηγείται με 37-28. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, 1 λεπτό και 7 λεπτά μετά την έναρξή του για την ακρίβεια, ο Eric Paschall με τρίποντο ανέβασε την διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 10 πόντους, κάνοντας το σκορ 42-30. Η διαφορά δεν θα έπεφτε έκτοτε σε μονοψήφιο νούμερο, με τους Wildcats να ξεφεύγουν με 51-33 λίγο αργότερα και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το φινάλε.

Το Michigan προσπάθησε να ανατρέψει τα δεδομένα. Δεν μπόρεσε όμως ποτέ να βρει απαντήσεις στην άμυνα και δεν είχε ποτέ αρκετές λύσεις στην επίθεση για να μπορέσει έστω να κοιτάξει στα μάτια το Villanova, που κάποια στιγμή έφτασε να προηγείται ακόμα και με 21 πόντους διαφορά πριν φτάσει στη νίκη μέσα σε αποθέωση. Αυτός ήταν ο τρίτος τίτλος στην ιστορία του Villanova και ο δεύτερος τα τρία τελευταία χρόνια, αφού είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και το 2016.

Ο τρομερός Donte DiVincezo με 31 πόντους και 5/7 τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, παίρνοντας και το βραβείο του Πολυτιμότερου παίκτη του Final Four (MOP), με τον Mikal Bridges να προσθέτει 19 πόντους. Για τους ηττημένους, ο Muhammad-Ali Abdur-Rahkman είχε 23 πόντους και ο Moritz Wagner 16 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

VILLANOVA: Paschall 6 (1), Spellman 8 (11 ριμπάουντ), Bridges 19 (3), Brunson 9 (1), Booth 2, Cosby-Roundree, Delaney, Samuels, Gillespie 4, DiVincenzo 31 (5)

MICHIGAN: Wagner 16 (1), Livers, Matthews 6, Simpson 10, Abdur-Rahkman 23 (2), Davis, Baird, Teske 2, Brooks, Poole 3, Simmons, Robinson, Watson 2



Photo Credits: AP Photo/David J. Phillip
TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ