NCAA

Πιτίνο: Νέες κατηγορίες από το NCAA, απειλείται με τιμωρία

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ρικ Πιτίνο αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες από το NCAA και απειλείται με νέα τιμωρία που μπορεί να τον αφήσει μακριά από τους πάγκους για αρκετούς μήνες.

Ο Ρικ Πιτίνο επέστρεψε στο NCAA για χάρη του Αϊόνα, αλλά οι αμαρτίες του παρελθόντος (είτε φταίει πράγματι είτε όπως υποστηρίζει ο ίδιος όχι) συνεχίζουν να τον ακολουθούν.

Όπως έγινε γνωστό, το NCAA κατηγορεί εκ νέου τον Ρικ Πιτίνο για την περίοδο θητείας του στο Λούιβιλ για την παράνομη προσέγγιση του Ράιαν Μπόουεν και την κατάθεση ύψους 25.000 δολαρίων στον παίκτη στην προσπάθειά να πειστεί να επιλέξει το συγκεκριμένο κολέγιο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Πιτίνο " απέτυχε να δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα συμμόρφωσης" στο Κολέγιο, αφού κατηγορείται ότι ενώ γνώριζε ότι υπήρχε παράνομη προσέγγιση του παίκτη από άτομα του Κολεγίου δεν κατήγγειλε αυτό το γεγονός στο NCAA.

Σε περίπτωση που ο Πιτίνο κριθεί ένοχος, τότε η μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι τιμωρία που θα φτάνει μέχρι το 50% των αγώνων του Αϊόνα. Κοινώς, θα χρειαστεί να μείνει μακριά από τον πάγκο της ομάδας του για το πρώτο μισό της σεζόν 2020/21. Την ίδια στιγμή ωστόσο ενδέχεται να του επιβληθούν και περιορισμοί στον τρόπο που μπορεί να προσεγγίζει παίκτες για να επιλέξουν το κολέγιο του Αϊόνα, αφού θα θεωρηθεί υπότροπος.

Την ίδια στιγμή, τα προβλήματα για το Λούιβιλ ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερα. Κι αυτό γιατί με βάση το κατηγορητήριο για το κολέγιο, μία από τις ποινές που εξετάζονται είναι ο αποκλεισμός για 2 χρόνια από την τελική φάση του NCAA, καθώς και ισχυροί περιορισμοί στην προσέγγιση των παικτών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έξι μήνες ο Ρικ Πιτίνο ήρθε σε συμβιβασμό με την Adidas στη μήνυση που είχε καταθέσει στην εταιρία για την υπόθεση της παράνομης προσέγγισης του Μπόουεν.

Διαβάστε ακόμη:

Ράτζα στο Sport24.gr: "Ο Πιτίνο μού είπε ψέματα μες στα μούτρα"

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ