NCAA

Πέντε εναντίον τριών, κι όμως ήταν... ντέρμπι!

A member of the Minnesota caching staff, right, gestures for his players to stay on the bench after a fight during the second half of an NCAA college basketball game between Minnesota and Alabama, Saturday, Nov. 25, 2017, in New York. Minnesota won 89-84.(AP Photo/Mary Altaffer)
A member of the Minnesota caching staff, right, gestures for his players to stay on the bench after a fight during the second half of an NCAA college basketball game between Minnesota and Alabama, Saturday, Nov. 25, 2017, in New York. Minnesota won 89-84.(AP Photo/Mary Altaffer) AP PHOTO/MARY ALTAFFER

Το παιχνίδι του Minnesota με το Alabama στιγματίστηκε από έναν καυγά που έφερε μαζεμένες αποβολές, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ολοκληρωθεί με "πέντε εναντίον τριών" (VIDEO).

Όταν πριν από ενάμιση χρόνο είδαμε το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη να ολοκληρώνεται με 3on2 , σταθήκαμε στο ιδιαίτερο της περίστασης. Για μία κατάσταση που κράτησε μερικά δευτερόλεπτα. Σκεφτείτε λοιπόν τώρα, που στο NCAA ο αγώνας του Minnesota με το Alabama ολοκληρώθηκε με "πέντε εναντίον τριών", για κάτι παραπάνω από δέκα λεπτά!

Όλα ξεκίνησαν όταν στα 13'39'' για το τέλος του αγώνα, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των παικτών που βρίσκονταν στο παρκέ. Ο πάγκος του Alabama μπήκε μέσα για να... συμμετάσχει στον καυγά, με αποτέλεσμα να αποβληθούν άπαντες. Έτσι, η ομάδα του Avery Johnson κλήθηκε να ολοκληρώσει την αναμέτρηση με μόλις πέντε διαθέσιμους παίκτες. Κάτι που έγινε πρόβλημα μέσα στα επόμενα τρία αγωνιστικά λεπτά.

Αρχικά λόγω της αποβολής του Dazon Ingram (στα 11'37'') και εν συνεχεία εξαιτίας του τραυματισμού του John Petty (στα 10'41''). Παρότι μάλιστα το Minnesota ήταν ήδη στο +13, κι όλοι περίμεναν να εξελιχθεί σε παρωδία το υπόλοιπο του σαρανταλέπτου, οι παίκτες του Avery Johnson δεν τα παράτησαν. Έστω κι αν έπαιζαν τρεις εναντίον πέντε! Ο Collin Sexton (40 πόντοι, εκ των οποίων οι 19 την στιγμή του αριθμητικού μειονεκτήματος), ο Galin Smith και ο Riley Norris συνέχισαν την προσπάθεια, σε τέτοιο σημείο που εξέθεσαν τους αντιπάλους τους.

Κι αυτό γιατί η διαφορά έπεσε στους τρεις (!) με 1'39'' για το τέλος. Δεν κατάφεραν βέβαια να κάνουν την ολική ανατροπή και να πάρουν την πιο επική νίκη στην ιστορία του NCAA. Ακόμη κι έτσι όμως, κέρδισαν τον σεβασμό και το χειροκρότημα όσων βρέθηκαν στο Barclay Center για να δουν από κοντά το ντέρμπι. Μαζί, έγιναν πρώτο θέμα σε όλα τα media στις ΗΠΑ.

AP Photo/Mary Altaffer

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ