NCAA

Παίκτρια Κολεγίου σημείωσε 57 πόντους σε έναν αγώνα !

INDIANAPOLIS, IN - APRIL 03:  Kelsey Plum #10 of the Washington Huskies brings the ball upcourt in the first quarter against the Syracuse Orange during the semifinals of the 2016 NCAA Women's Final Four Basketball Championship at Bankers Life Fieldhouse on April 3, 2016 in Indianapolis, Indiana.  (Photo by Andy Lyons/Getty Images)
INDIANAPOLIS, IN - APRIL 03: Kelsey Plum #10 of the Washington Huskies brings the ball upcourt in the first quarter against the Syracuse Orange during the semifinals of the 2016 NCAA Women's Final Four Basketball Championship at Bankers Life Fieldhouse on April 3, 2016 in Indianapolis, Indiana. (Photo by Andy Lyons/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Kelsey Plum του Κολεγίου του Washington πέρασε για πάντα στο πάνθεον του NCAA, αφού σε έναν αγώνα με την Utah σημείωσε 57 πόντους και πλέον είναι η πρώτη σκόρερ στην ιστορία του Γυναικείου Κολεγιακού μπάσκετ!

Την Kelsey Plum δεν την ξέρουμε στην Ελλάδα. Ίσως όμως να ήρθε η ώρα να τη μάθουμε, έστω και για ιστορικούς λόγους. Κι αυτό γιατί η τελειόφοιτος του Κολεγίου της Washington κατάφερε τα χαράματα να γράψει ιστορία, με μία εμφάνιση βγαλμένη από το... WNBA!

Η 22χρονη ύψους 1.73 γκαρντ ξεκίνησε τον αγώνα με την Utah για την τελευταία αγωνιστική της Κανονικής περιόδου ξέροντας ότι απείχε 54 πόντους από το να γίνει η πρώτη σκόρερ στην ιστορία του Γυναικείου Κολεγιακού μπάσκετ. Και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι δεν περίμεναν ότι θα έσπαγε αυτό το ρεκόρ σε αυτό το παιχνίδι, αλλά σε ένα από αυτά που θα ακολουθούσαν, αφού ποτέ στην καριέρα της δεν είχε σημειώσει περισσότερους από 45 πόντους σε έναν αγώνα. Αυτό το παιχνίδι όμως δεν ήταν ένα σαν όλα τα άλλα.

Παίζοντας σαν... δαιμονισμένη, η Plum άρχισε να σκοράρει όπως και όποτε ήθελε από την αρχή του αγώνα. Όσο περνούσε η ώρα δε έμοιαζε να μη μπορεί να αστοχήσει. Στο τέλος της τρίτης περιόδου είχε φτάσει ήδη τους 38 πόντους. Τελικά, το φινάλε του αγώνα την βρήκε να έχει σημειώσει 57 πόντους (!) με 13/17 δίποντα, 6/11 τρίποντα και 13/16 βολές, με την ομάδα της να παίρνει μία δύσκολη νίκη με 84-77! Κοινώς, το ρεκόρ δεν ήρθε σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, αλλά σε ένα ντέρμπι, δείγμα ότι η ομάδα της χρειαζόταν πραγματικά κάθε πόντο για να πάρει την 27η νίκη της σε 31 παιχνίδια φέτος! Όσο για το πώς σκόραρε αυτούς τους πόντους; Ιδού το σχετικό βίντεο:

Το τέλος του αγώνα βρήκε τη νεαρή γκαρντ να γνωρίζει την αποθέωση βέβαια, αφού μόλις είχε ξεπεράσει την Jackie Stiles, η οποία βρισκόταν στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στο Γυναικείο μπάσκετ χάρη στα κατορθώματά της με το Κολέγιο του Missouri State, σπάζοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 2001! H Stiles είχε σταματήσει στους 3.393 παίκτες στο Κολέγιο πριν πάρει τον δρόμο για το WNBA, με την Plum να έχει πλέον 3.397 πόντους and... counting, αφού λογικά στους επόμενους αγώνες θα διευρύνει ακόμα περισσότερο το – πλέον δικό της – ρεκόρ.

Αυτό είναι ένα ατομικό ρεκόρ, αλλά έσπασε χάρη στην βοήθεια ενός... χωριού από ανθρώπους. Έσπασε από κάθε συμπαίκτρια που είχα, κάθε προπονητή που έπαιξα, κάθε γυμναστή και γιατρό που με βοήθησε, τους γονείς μου, τις αδελφές μου, τον αδελφό μου. Το οφείλω σε αυτό το Κολέγιο χάρη στη στήριξη που μου έδωσε. Τους ευγνωμονώ όλους, επειδή δεν είναι κάτι που πέτυχα μόνη μου” δήλωσε η ίδια μετά τον αγώνα εμφανώς συγκινημένη.

Για την ιστορία, την φετινή σεζόν η Plum έχει 31.6 πόντους μέσο όρο (πρώτη σκόρερ στο NCAA), 5.2 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ μέσο όρο με 53.7% στα σουτ, 38.4% στα τρίποντα και 88.7% στις βολές.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ