NCAA

Ο Mack διαδέχθηκε τον Pitino

Xavier head coach Chris Mack gestures during the first half of a second-round game against Florida State, in the NCAA college basketball tournament in Nashville, Tenn., Sunday, March 18, 2018. (AP Photo/Mark Humphrey)
Xavier head coach Chris Mack gestures during the first half of a second-round game against Florida State, in the NCAA college basketball tournament in Nashville, Tenn., Sunday, March 18, 2018. (AP Photo/Mark Humphrey) AP PHOTO/MARK HUMPHREY

Το Louisville γυρίζει σελίδα, μετά την τιμωρία του, δίνοντας την προπονητική σκυτάλη στον Chris Mack. Οι λεπτομέρειες του deal με τον επί σειράς ετών προπονητή του Xavier.

Η φετινή χρονιά ήταν η πιο δύσκολη στην ιστορία του Louisville, δεδομένου ότι το σκάνδαλο που ξέσπασε κι αφορούσε σε χρηματισμό παικτών για να πουν το "ναι" στην ομάδα έφτασε στο αποκορύφωμά του. Ο Rick Pitino απολύθηκε στην αρχή της σεζόν (μαζί με τον Αθλητικό Διευθυντή του προγράμματος), ενώ ο τίτλος που κατέκτησαν οι Cardinals το 2013 ανακλήθηκε από το NCAA .

Ο David Padgett εκτέλεσε χρέη υπηρεσιακού προπονητή τη φετινή αγωνιστική περίοδο (εν μέσω όλων αυτών των γεγονότων), αλλά ήταν σαφές πως το πρόγραμμα απαιτούσε έναν πιο καταρτισμένο προπονητή γι αυτή τη δουλειά. Έτσι, η διοίκηση του κολεγίου έδωσε το χρίσμα στον Chris Mack!

O 48χρονος τεχνικός έχει εμπειρία δύο δεκαετιών από τους πάγκους του NCAA, με τα τελευταία εννέα χρόνια να καθοδηγεί με επιτυχία το Xavier. Η είδηση έγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης (27/3), με το ESPN να πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, αφού έκανε λόγο για συμφωνία εφτά ετών ανάμεσα στις δύο πλευρές, που θα αποφέρει στον έμπειρο προπονητή -περίπου- το ποσό των 30.000.000 δολαρίων για αυτό το διάστημα.

Για όσους δεν το θυμούνται, επί των ημερών του Chris Mack, το Xavier είχε έρθει σε συμφωνία με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ το 2013. Ο τότε φόργουορντ του Άρη έκανε, όμως, στροφή 180ο την τελευταία στιγμή, προτιμώντας να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους "κίτρινους" και στην πορεία να πάρει μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα.

AP Photo/Mark Humphrey

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ