NCAA

NCAA: Χωρίς Μοράντ, Βιλανόβα και... Πιτίνο η March Madness

NCAA: Χωρίς Μοράντ, Βιλανόβα και... Πιτίνο η March Madness

Η March Madness είναι πιο... φτωχή από το βράδυ του Σαββάτου. Κι αυτό διότι νοκ άουτ τέθηκαν η κάτοχος του τίτλου (Βιλανόβα), ο εντυπωσιακός Τζα Μοράντ και ο γιος του Ρικ Πιτίνο.

Το μενού του Σαββάτου (23/3) δεν περιείχε Ζάιον Γουίλιαμσον στο τελικό τουρνουά του NCAA. Δεν αποκλείστηκε κάποιο φαβορί για το Final Four, ούτε υπήρξαν πολύ μεγάλες εκπλήξεις. Το πρώτο πιάτο της φάσης των "32" περιείχε όμως μερικές σπουδαίες ατομικές επιδόσεις και ένα ματς που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ. Και μερικές αξιοσημείωτες αποχωρήσεις.

Κατ' αρχάς, εκτός συνέχειας τέθηκε από χθες η Μινεσότα, το κολέγιο του Ρίτσαρντ Πιτίνο, γιου του Ρικ Πιτίνο. Το Μίσιγκαν Στέιτ αποδείχθηκε απροσπέλαστο εμπόδιο για τους Γκόλντεν Γκόφερς, τους οποίους νίκησαν πολύ εύκολα 70-50. Νοκ άουτ είναι επίσης ο παίκτης που θεωρείται φαβορί για το Νο. 2 του Draft του ΝΒΑ. Ο λόγος για τον Τζα Μοράντ, ο οποίος έπεσε... θύμα του Φλόριντα Στέιτ, καθώς διέλυσε το Μάρεϊ Στέιτ 90-62. Ο εκρηκτικός πόιντ γκαρντ εντυπωσίασε πάντως και πάλι, έχοντας 28 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Το Μάρεϊ Στέιτ ήταν βέβαια πολύ "λίγο" για να προχωρήσει παραπέρα, κι ας μετρούσε 12 σερί νίκες μέχρι το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Τζα Μοράντ:

Το άστρο του Μπράντον Κλαρκ έλαμψε στην εύκολη νίκη του Γκονζάγκα επί του Μπέιλορ με 83-71. Το μελλοντικό lottery pick των Ζαγκς πέτυχε 36 πόντους με 15/18 δίποντα (και πέντε καρφώματα), μάζεψε 8 ριμπάουντ, έκανε 5 τάπες και σε γενικές γραμμές κυριάρχησε και στις δύο ρακέτες, παίζοντας και για τον Ρούι Χατσιμούρα, που έμεινε στα ρηχά (6 πόντοι, 2/6 σουτ).

Ο άλλος παίκτης που εντυπωσίασε στους αγώνες του Σαββάτου ήταν ο Κάρσεν Έντουαρντς. Ο σταρ του Περντιού έκανε ρεκόρ καριέρας με 42 πόντους και οδήγησε τους Μπόιλερμεϊκερς σε εύκολη νίκη επί του Βιλανόβα με 87-61, αποκλείοντας νωρίς νωρίς και με εμφατικό τρόπο τον κάτοχο του τίτλου.

Το σόου του Μπράντον Κλαρκ:

Το Κεντάκι τα χρειάστηκε μέχρι να καταβάλει το Γουόφορντ με 62-56, αποφεύγοντας την μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι τώρα στο τελικό τουρνουά. Οι "αγριόγατες" πέρασαν μάλιστα χειροπέδες στον Φλέτσερ Μαγκί, ρέκορντμαν στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ σε εύστοχα τρίποντα με 509. Ο... τρελός σουτέρ του Γουόφορντ είχε 4,6 εύστοχα τρίποντα κατά μέσο όρο φέτος, αλλά αστόχησε και στα 12 που επιχείρησε κόντρα στο Κεντάκι, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τοNCAA.Το Γουόφορντ μετρούσε 21 σερί νίκες μέχρι να αποκλειστεί από το Κεντάκι...

Στο τελευταίο σουτ κρίθηκε το πρώτο, χρονικά, παιχνίδι του Σαββάτου. Συγκεκριμένα σε αυτό που πέτυχε ο Τρεμόντ Γουότερς 1,6'' πριν από τη λήξη και χάρισε στοLSUτη νίκη επί του Μέριλαντ με 69-67 και την πρόκριση στους "16" του τελικού τουρνουά για πρώτη φορά μετά το 2006.

Τα highlights του πιο συναρπαστικού αγώνα της βραδιάς:

Από εκεί και πέρα το Μίσιγκαν έκανε τα πράγματα εύκολα στο δεύτερο ημίχρονο και απέκλεισε την Φλόριντα με 64-49, ενώ στο βραδινό παιχνίδι το Όμπερν έχτισε διαφορά 26 πόντων από το πρώτο ημίχρονο (51-25) και νίκησε εύκολα το Κάνσας 89-75, παίρνοντας την πρόκριση στους "16" για πρώτη φορά έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια.

Όλα τα αποτελέσματα του Σαββάτου (“32”):

ΜΕΣΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κεντάκι (2) - Γουόφορντ (7)62-56

Κάνσας (4) - Όμπερν (5) 75-89

ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Μίσιγκαν (2) - Φλόριντα (10) 64-49

Φλόριντα Στέιτ (4) - Μάρεϊ Στέιτ (12) 90-62

Γκονζάγκα (1) - Μπέιλορ (9) 83-71

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

LSU(3) - Μέριλαντ (6) 69-67

Μίσιγκαν Στέιτ (2) - Μινεσότα (10) 70-50

ΝΟΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Περντιού (3) - Βιλανόβα (6) 87-61

Photo credits: AP Photo/Jessica Hill

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ