NCAA

NCAA: Στο Final Four Βιρτζίνια και Τέξας Τεκ

NCAA: Στο Final Four Βιρτζίνια και Τέξας Τεκ
AP PHOTO/MICHAEL CONROY

Ο Ντιακίτε έσωσε την Βιρτζίνια, που απέκλεισε το Περντιού του τρομερού Κάρσεν Εντουαρντς. Για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Final Four προκρίθηκε το Τέξας Τεκ (VIDEOS).

Το Βιρτζίνια απείχε 5,9'' από έναν πρόωρο αποκλεισμό. Εν τέλει, θα διεκδικήσει τον τίτλο του NCAA και το οφείλει αποκλειστικά στον Μαμάντι Ντιακίτε. Ο πάουερ φόργουορντ από την Γουϊνέα χάρισε στην ομάδα του την τελευταία κατοχή μετά την άστοχη βολή του Τζερόμ και εν συνεχεία σκόραρε την ώρα που ακουγόταν η κόρνα, στέλνοντας τον δεύτερο προημιτελικό της βραδιάς στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο οι Καβαλίερς δεν έπαιζαν. Κατέβαλαν το Περντιού με 80-75 και προκρίθηκαν στο Final Four για πρώτη φορά από το 1984!

Οι Γκάι (25 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Τζερόμ (24 πόντοι, 7 ασίστ) και φυσικά ο ήρωας της βραδιάς, ο Ντιακίτε (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ), ήταν οι κορυφαίοι από το Βιρτζίνια στον τελικό της νότιας περιφέρειας, απέναντι στο Περντιού. Ή καλύτερα απέναντι στον Κάρσεν Έντουαρντς, ο οποίος πέτυχε 42 από τους 75 πόντους της ομάδας του με 10/19 τρίποντα. Ο τρομερός γκαρντ των Μπόιλερμεϊκερς άγγιξε το ρεκόρ τριπόντων για ένα παιχνίδι (11), αλλά έσπασε αυτό για τα περισσότερα εύστοχα σε ένα τουρνουά με τα 28 που είχε σε τέσσερις αγώνες, ξεπερνώντας τα 27 που είχε ο Γκλεν Ράις το 1989.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

ΣΤΟ FINAL FOUR ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΤΕΞΑΣ ΤΕΚ

Λίγο νωρίτερα η έκπληξη δεν αποτράπηκε. Το Τέξας Τεκ νίκησε το Γκονζάγκα 75-69 και πέταξε εκτός συνέχειας την μοναδική ομάδα που έχει νικήσει το Ντιουκ με τον Ζάιον Γουίλιαμσον στο παρκέ! Οι Ρέιντερς το έκαναν χάρις στην άμυνά τους, η οποία κράτησε τα μπουλντόγκ στο 42% και 10 πόντους κάτω από το μέσο όρο πόντων τους στη σεζόν. Παράλληλα, το Τέξας προκρίθηκε στο Final Four για πρώτη φορά στην 94ετή ιστορία του πανεπιστημίου!

Η τριάδα που σχημάτισαν οι Κάλβερ (19 πόντοι), Μούνι (17 πόντοι) και Μορέτι (12 πόντοι) ήταν αυτή που οδήγησε το Τέξας Τεκ στη νίκη, την ώρα που το ταλαντούχο Γκονζάγκα τα περίμενε όλα από τα δύο αστέρια του, τον Ιάπωνα Ρούι Χατσιμούρα (22 πόντοι) και τον Μπράντον Κλαρκ (18 πόντοι, 12 ριμπάουντ), δύο παίκτες που αναμένεται να επιλεγούν αρκετά ψηλά στο φετινό Draft του ΝΒΑ.

Δείτε πως προκρίθηκε στο Final Four το Τέξας Τεκ:

Photo credits: AP Photo/Michael Conroy

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ