NCAA

NCAA: Ο Πιτίνο απέκλεισε το Λούιβιλ στον 1ο γύρο του τελικού τουρνουά!

Minnesota head coach Richard Pitino yells during the first half of an NCAA college basketball game against Michigan in the semifinals of the Big Ten Conference tournament, Saturday, March 16, 2019, in Chicago. (AP Photo/Kiichiro Sato)
Minnesota head coach Richard Pitino yells during the first half of an NCAA college basketball game against Michigan in the semifinals of the Big Ten Conference tournament, Saturday, March 16, 2019, in Chicago. (AP Photo/Kiichiro Sato) AP

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο κι ο Ρίτσαρντ Πιτίνο απέκλεισε το Λούιβιλ στον πρώτο γύρο του τελικού τουρνουά του NCAA. Ο πατέρας του διεκδικεί 44.000.000 δολάρια από το φημισμένο πανεπιστήμιο.

Πως τα φέρνει η ζωή... Ο Ρικ Πιτίνο αποχώρησε με τον χειρότερο τρόπο από το Λούιβιλ, είδε τις πόρτες να κλείνουν για εκείνον στις ΗΠΑ και ήρθε στην Ελλάδα για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό αφού προηγουμένως δήλωσε ότι αποσύρεται από τους πάγκους. Λίγους μήνες μετά και αφού έχει καταθέσει αγωγή ζητώντας το ποσό των 44 εκατομμυρίων δολαρίων από το Λούιβιλ, είδε τον γιο του να εκδικείται το φημισμένο πανεπιστήμιο καθώς το απέκλεισε ως head coach του Μινεσότα στον 1ο γύρο του τελικού τουρνουά του NCAA!

Αν και ξεκάθαρο αουτσάιντερ, το Μινεσότα επικράτησε με άνεση (86-76) στο εναρκτήριο ματς του τουρνουά, για να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη από τις πολλές εκπλήξεις που θα δούμε στη συνέχεια, μέχρι το Final Four που θα διεξαχθεί φέτος στη Μινεάπολις. Με μέσο όρο 5.2 εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα, η ομάδα του Ρίτσαρντ Πιτίνο έβαλε έξι στο πρώτο μέρος (33-38 υπέρ της), για να πατήσει ακόμη πιο δυνατά το γκάζι στη συνέχεια και να προετοιμαστεί για τον γύρο των 32 όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μίσιγκαν Στέιτ - Μπράντλεϊ.

Σπουδαία δουλειά έκαναν για τους νικητές Γκόφερς οι Αμίρ Κόφι (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γκέιμπ Καλσέρ (24 πόντοι, 5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Τζόρνταν Μέρφι (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ), ενώ από τους ηττημένους Κάρντιναλς ξεχώρισαν οι Κρίστεν Κάνινγχαμ (22 πόντοι, 4 ασίστ) - Στίβεν Ένοκ (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ