NCAA

Χατζηγιακουμή, η δασκάλα από τη Φλόριντα

Scott McIntyre/Staff
FGCU's Anthi Chatzigiakoumi pulls through University of North Florida's Raneisha Lamar to the basket during their semi-final game of the Atlantic Sun Basketball Championship at Mercer University in Macon, Ga. on Friday.
Scott McIntyre/Staff FGCU's Anthi Chatzigiakoumi pulls through University of North Florida's Raneisha Lamar to the basket during their semi-final game of the Atlantic Sun Basketball Championship at Mercer University in Macon, Ga. on Friday. SCOTT MCINTYRE

Η Ανθή Χατζηγιακουμή blog-άρει στο Sport24.gr για τη ζωή της στη Φλόριντα, το διαρκές καλοκαίρι, το πτυχίο που πρόκειται να πάρει, αλλά και τη νοσταλγία για την οικογένεια και τους φίλους της.

Η Ανθή Χατζηγιακουμή περνάει ακόμη μία χρονιά μακριά από το σπίτι της. Αυτό της προκαλεί μια γλυκιά νοσταλγία. Ας όψεται όμως το... πτυχίο που περιμένει να πάρει τους επόμενους μήνες και η καριέρα της στο κολεγιακό πρωτάθλημα, με τη φανέλα του Florida Gulf Coast.

Η τεταρτοετής φόργουορντ γράφει στο Sport24.gr για τη ζωή της στην... καλοκαιρινή Φλόριντα, τα όσα κάνει καθημερινά, αλλά και τον σκοπό της παρουσίας της εκεί. Την απόκτηση του πτυχίου της στα Παιδαγωγικά.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

" Γεια σε όλους,

Η ζωή μου στην Φλόριντα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν στην Ελλάδα. Μια τυπική Δευτέρα, παραδείγματος χάρη, ξεκινάει από πολύ νωρίς το πρωί. Συνήθως ξυπνάω στις 5π.μ., φτιάχνω ένα γρήγορο πρωινό και μετά φεύγω για το γήπεδο. Ευτυχώς οι αποστάσεις μέσα στο κολέγιο δεν είναι πολύ μεγάλες, οπότε περπατάω από το ένα μέρος στο άλλο.

Η προπόνηση ξεκινάει στις 6π.μ. και κρατάει τέσσερις ώρες, μαζί με βάρη και βίντεο. Με το που τελειώσει η προπόνηση πάω σπίτι, κάνω μπάνιο και ετοιμάζομαι για τη σχολή όπου και έχω μάθημα από τις 12μμ μέχρι τις 3μμ. Μετά συνήθως μένω στη βιβλιοθήκη για να διαβάσω, ή πάω για σουτ.

Η πρώτη μου χρονιά στην Αμερική ήταν αρκετά δύσκολη καθώς έπρεπε να προσαρμοστώ στον καινούριο τρόπο ζωής, στη διαφορετική γλώσσα, και στη διαφορετική κουλτούρα. Οι άνθρωποι εδώ όμως είναι πολύ φιλικοί, οπότε με βοήθησαν πάρα πολύ στην αρχή.

Κάτι το οποίο μου έκανε μεγάλη εντύπωση και μ’ αρέσει πάρα πολύ είναι ότι στην Φλόριντα έχει συνέχεια καλοκαίρι. Η θερμοκρασία τον Δεκέμβρη σπάνια πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς, οπότε στην ντουλάπα μου έχω μόνο καλοκαιρινά ρούχα.

Νιώθω πολύ τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να σπουδάσω και να παίξω μπάσκετ στην Αμερική. Νιώθω κερδισμένη γιατί τον Μάιο θα πάρω το πτυχίο μου στο Παιδαγωγικό τμήμα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και γιατί αυτά τα τέσσερα χρόνια είχα τη δυνατότητα να αγωνιστώ σ’ ένα υψηλό επίπεδο με μεγάλο ανταγωνισμό.

Παρόλα αυτά ακόμα και σήμερα δεν παύουν να υπάρχουν στιγμές που μου λείπουν πολύ οι φίλοι και η οικογένεια μου, και ειδικά τώρα που είμαστε σε περίοδο εορτών!

Θα ήθελα λοιπόν να ευχηθώ στην οικογένεια μου, στους φίλους μου, αλλά και σε όλο τον κόσμο, καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά"!

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ