NCAA

Πατεράκη: "Μου λείπει η Ελλάδα, αλλά..."

Πατεράκη: "Μου λείπει η Ελλάδα, αλλά..."

Η Ρία Πατεράκη blog-άρει στο Sport24 για την εμπειρία ζωής του Texas Woman's, τη νοσταλγία για την Ελλάδα, αλλά και τα "μαθήματα" που έχει πάρει από την παρουσία της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το Sport24.gr συνεχίζει να σας παρουσιάζει τα "δικά μας" παιδιά που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μέσω του NCAA blog που έχει καθιερώσει από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Τώρα, είναι η σειρά της Ρίας Πατεράκη να καταγράψει τα όσα βιώνει στις ΗΠΑ (και πιο συγκεκριμένα στο Τέξας), τα μαθήματα που έχει πάρει, αλλά και τη... νοσταλγία της για την Ελλάδα, την οικογένεια και τους φίλους της.

Αναλυτικά το blog της Ρίας Πατεράκη:

" Χαίρετε,

Η καθημερινότητά μου στο Τέξας είναι αρκετά "φορτωμένη", κυρίως την περίοδο που έχουμε αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ομάδα. Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει δίωρες ή τρίωρες προπονήσεις, μαθήματα και... διάβασμα. Η πόλη που μένω είναι σχετικά μικρή, κι έτσι όταν έχω ελεύθερο χρόνο προτιμώ να ξεκουράζομαι.

Το βασικότερο όλων είναι το ακαδημαϊκό κομμάτι. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν με το πανεπιστήμιο. Τελειώνοντας τα μαθήματα, έχω προπόνηση και μετά διάβασμα και... δουλειές του σπιτιού. Στην ομάδα, οι κοπέλες περνάμε πολύ χρόνο μαζί κι εκτός παρκέ. Κάνουμε διάφορα πράγματα παρέα, όπως να βγούμε για φαγητό, να πάμε σινεμά ή να βοηθήσουμε την κοινότητα του Denton.

Η αλήθεια είναι πάντως πως η προσαρμογή μου εδώ ήταν δύσκολη. Κυρίως την πρώτη χρονιά. Αντιμετώπισα δυσκολίες με τη γλώσσα, τη διαφορετική κουλτούρα και τις καθημερινές απαιτήσεις που υπήρχαν. Παρόλ' αυτά, έχω πλέον συνηθίσει και το γεγονός πως έχω γνωρίσει πολύ κόσμο εδώ, με έχει βοηθήσει σημαντικά.

Όπως και να έχε, μου λείπει η Ελλάδα. Μου λείπουν η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Επικοινωνούμε βέβαια μέσω Skype, αλλά δεν είναι το ίδιο. Μου λείπει, επίσης, η ζωή της Ελλάδας, όπου -κακά τα ψέματα- δεν βρίσκεις εύκολα κάτι ανάλογο. Παρόλ' αυτά σκέφτομαι πως κάθε τόπος έχει τα... καλά του. Γι αυτό όσο είμαι εδώ προσπαθώ να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που μου έχει δοθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Έχω κερδίσει πολλά πράγματα με την παρουσία μου στην Αμερική. Καταρχάς, έχω τη δυνατότητα να πάρω το πτυχίο μου σε τέσσερα χρόνια σπουδών. Επίσης, έχω κερδίσει εμπειρίες ζωής, γνωρίζοντας άτομα και βλέποντας καινούργια άτομα. Μπασκετικά τώρα, πήρα πολλές εικόνες, δούλεψα περισσότερο στο physical game και σε πολύ πιο έντονους ρυθμούς. Είναι γενικά μια εμπειρία που μου έμαθε και μου έδωσε πολλά.

Επί τη ευκαιρία των εορτών, θέλω να ευχηθώ σε όλους χαρούμενα Χριστούγεννα και καλή χρονιά. Πάνω απ όλα υγεία σε όλο τον κόσμο και αγάπη. Να είστε όλοι ευτυχισμένοι και το 2015 να σας φέρει ό,τι επιθυμείτε!"

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ