NCAA

Κουτούφας: "Δικός μου άνθρωπος ο Ανδρέας"

Κουτούφας: "Δικός μου άνθρωπος ο Ανδρέας"

Μετά τον Ανδρέα Κατωπόδη, σειρά παίρνει ο Γεράσιμος Κουτούφας για να καταγράψει στο blog του Sport24.gr τι κάνει στο Mansfield.

Ο Γεράσιμος Κουτούφας είναι το δεύτερο ελληνικό μέλος του Mansfield, το οποίο φέτος διανύει μία -κατά γενική ομολογία- καλή σεζόν. Ο πρωτοετής γκαρντ κατέγραψε στο blog του Sport24.gr τις σκέψεις του για όσα ζει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μιλώντας για τη σχέση του με τον Ανδρέα Κατωπόδη και τα αγαπημένα του μαθηματικά.

" Χαίρετε,

αυτή τη στιγμή σπουδάζω μαθηματικά. Πάντα μου φαίνονταν πολύ πιο κατανοητά από άλλες επιστήμες και γι'αυτό και τα επέλεξα. Τώρα για το αν θα σπουδάσω θεωρητικά μαθηματικά ή εφαρμοσμένα έχω ακόμα τρία εξάμηνα να το αποφασίσω. Είτε τα συνδυάσω με τα οικονομικά, που είναι μια επιστήμη που μου αρέσει εξίσου πολύ, είτε οχι, δε παύουν να είναι μια πολύ γερή βάση για ένα μελλοντικό μεταπτυχιακό.

Το γεγονός ότι ο Αντρέας είναι μαζί μου είναι πολύ σημαντικό για μένα. Μου προσφέρει μεγάλη ασφάλεια και σιγουριά να νιώθω ότι έχω έναν δικό μου άνθρωπο εδώ, ειδικά όταν ξέρω πως δε θα δω την οικογένειά μου από κοντά για ένα διάστημα οκτώ με εννέα μηνών. Επίσης, με βοηθάει στο να μην ξεχνάω να μιλάω σωστά Ελληνικά.

Όσον αφορά την προσαρμογή μου στο Mansfield, ήταν και εύκολα και δύσκολα. Η δυσκολότερη περίοδος είναι οι πρώτοι δυο μήνες, που πρέπει να προσαρμοστείς, μακριά από τους δικούς σου, σε διαφορετικό ωράριο και γενικώς στους διαφορετικούς ρυθμούς ζωής των ΗΠΑ. Αυτό που με βοήθησε πολύ είναι το γεγονός ότι πέρυσι φοιτούσα σε ένα prep school στο Connecticut (Suffield Academy), οπότε η φετινή διαδικασία προσαρμογής μου ήταν φανερά ευκολότερη.

Τέλος, για να μπορείς να παρακολουθείς μαθήματα στο πανεπιστήμιο με πολύ καλές ακαδημαϊκές και αθλητικές επιδόσεις πρέπει να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή και ένα καλό πρόγραμμα. Αν μπορείς να καταφέρεις αυτά τα δύο πράγματα, όλα τα άλλα σου φαίνονται πολύ πιο εύκολα.

Αποφοιτώντας από το πανεπιστήμιο θα ήθελα να συνεχίσω σε μεταπτυχιακό επίπεδο και να εργαστώ στο αντικείμενο των σπουδών μου. Όσον αφορά το μπάσκετ θα εξαρτηθεί από την πορεία μου στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Ελπίζω και καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε διαρκώς να βελτιώνομαι και να πετυχαίνω σταδιακά τους στόχους μου και γιατί όχι μια επαγγελματική σταδιοδρομία στο μπάσκετ".

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ