NCAA

Μυθικό φινάλε αλά... Μπουρούση στο NCAA!

Μυθικό φινάλε αλά... Μπουρούση στο NCAA!

Το Κολέγιο του Northwestern κέρδισε αυτό του Michigan χάρη σε ένα τρελό buzzer-beater που ήλθε έπειτα από πάσα από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη, σε μία φάση παρόμοια με αυτή προ 8 μηνών στην Ισπανία με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπουρούση!

Το Northwestern είχε να κερδίσει το Κολέγιο του Michigan 49 χρόνια. Κοινώς, την τελευταία φορά που συνέβη αυτό είναι πολύ πιθανό αρκετοί από τους γονείς των παικτών των δύο ομάδων να μην είχαν καν γεννηθεί! Χθες (1/3) τα χαράματα ωστόσο έσπασε αυτή την απίστευτη κατάρα, κερδίζοντας με 67-65 χάρη σε buzzer-beater του τεταρτοετή φόργουορντ Dererk Pardon.

Η λέξη "buzzer-beater" δεν βέβαια δεν αρκεί για να περιγράψει τι έγινε στην τελευταία φάση. Για αυτό θα μιλήσει καλύτερα το βίντεο. Ιδού λοιπόν:

Ναι, ακριβώς, με 1.7 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος του αγώνα το Northwestern έκανε το αδιανότητο: "Έβγαλε" πάσα από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη, για να σημειωθεί στη συνέχεια το νικητήριο καλάθι. Και, φυσικά, στην Ευρώπη αυτό "ξύπνησε" μνήμες, αφού πριν περίπου 8 μήνες ο Γιάννης Μπουρούσης είχε καταφέρει κάτι αντίστοιχο στα Ισπανικά πλέι-οφ με την φανέλα της Λαμποράλ Κούτσα (πλέον Μπασκόνια) με την βοήθεια του Άνταμ Χανγκα - ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του πασέρ - στέλνοντας τον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα στην παράταση, όπου και τελικά κέρδισε η ομάδα του. Για όποιον το έχει ξεχάσει, ιδού και η αντίστοιχη φάση:

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ