NCAA

March Madness: Το Μίτσιγκαν Στέιτ πέταξε εκτός το Ντιουκ!

March Madness: Το Μίτσιγκαν Στέιτ πέταξε εκτός το Ντιουκ!
AP Photo/Patrick Semansky AP PHOTO/PATRICK SEMANSKY

Το Μίτσιγκαν Στέιτ έκανε την έκπληξη και επιβλήθηκε με 68-67 του Ντιουκ, παίρνοντας την πρόκριση για το Final Four του NCAA! Στην τελική τετράδα και το Όμπουρν.

Μία του κλέφτη, δύο του κλέφτη, τρεις και... το Ντιουκ αποκλείστηκε. Οι "Μπλου Ντέβιλς" νίκησαν οριακά το UCF στην φάση των 32 (77-76) του τελικού τουρνουά του NCAA, νίκησαν οριακά το Βιρτζίνια Τεκ (75-73) στην φάση των 16, δεν τα κατάφεραν όμως και κόντρα στο Μίτσιγκαν Στέιτ, που τους πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα, νικώντας τους με 68-67 και προκρίθηκε στο Final Four!

Κάπως έτσι, το απόλυτο φαβορί της φετινής σεζόν δεν προκρίθηκε καν στο Final Four, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι στο NCAA δεν υπάρχουν φαβορί!

Το Μίτσιγκαν Στέιτ (Νο2 στην Ανατολική Περιφέρεια) έδειξε από την αρχή ότι δεν φοβάται την παρέα του Ζάιον Γουίλιαμσον. Κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο πρώτο ημίχρονο, όταν μέσα σε μερικά λεπτά μετέτρεψε το εναντίον του 21-30 σε υπέρ του 34-30 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου!

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα έμελλε τελικά να το σημειώσει ο Κένι Γκόινς, κάνοντας το σκορ 68-66 με 39 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος. Το Ντιουκ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Αρ Τζέι Μπάρετ είχε 1/2 βολές με 6 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος, με τους "Μπλου Ντέβιλς" να μην προλαβαίνουν να κάνουν φάουλ στην συνέχεια και το Μίτσιγκαν να παίρνει μία σπουδαία πρόκριση.

Ο Κάσιους Γουίνστον με 20 πόντους και 10 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Εξέβιερ Τίλμαν να προσθέτει 19 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Για του Ντιουκ, ο Ζάιον Γουίλιαμσον είχε 24 πόντους και 14 ριμπάουντ, ο Μπάρετ 21 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Τζαβίν Ντελοριέρ 10 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Καμ Ρέντις ήρθε από τον πάγκο και έμεινε στους 8 πόντους.

ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΠΟΥΡΝ

Στον άλλο αγώνα της ημέρας, ο Όμπουρν (Νο5) επιβλήθηκε με 77-71 του Κεντάκι (Νο2) στην παράταση, κατέκτησε τον τίτλο της Μεσοδυτικής Περιφέρειας και προκρίθηκε στο Final Four για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Το Όμπουρν δεν επηρεάστηκε από την απουσία του βασικού του πάουερ φόργουορντ, Τσούμα Οκέκε (υπέστη ρήξη χιαστού στον αγώνα με το Νορθ Καρολάινα στην φάση των 8 και τέθηκε εκτός για την σεζόν), άντεξε στους κραδασμούς και την δύναμη του πανίσχυρου Κεντάκι και πανηγύρισε μία πανάξια πρόκριση.

Ο Τζάρεντ Χάρπερ με 26 πόντους και ο Μπράις Μπράουν με 24 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών.

Για το Κεντάκι, ο Πι Τζέι Γουάσινγκτον είχε 28 πόντους και 13 ριμπάουντ και ο Κέλντον Τζόνσον 18 πόντους.

AP Photo/Patrick Semansky

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ