NCAA

March Madness: Κατέκτησε τον τίτλο σε ματς θρίλερ το Βιρτζίνια!

March Madness: Κατέκτησε τον τίτλο σε ματς θρίλερ το Βιρτζίνια!
AP Photo/David J. Phillip AP PHOTO/DAVID J. PHILLIP

Έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στην παράταση, το Βιρτζίνια κατέκτησε τον τίτλο στο NCAA, επικρατώντας με 85-77 του μαχητικού Τέξας Τεκ!

Στο NCAA είχαν να δουν τελικό να κρίνεται στην παράταση από το 2008. Όπως αποδείχθηκε, άξιζε τον κόπο, με το Βιρτζίνια να κατακτά τον τίτλο έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, επικρατώντας με 85-77 του Τέξας Τεκ!

Οι Βιρτζίνια Καβαλίερς είναι πλέον οι... βασιλιάδες του Κολεγιακού πρωταθλήματος, ενώ αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος στην ιστορία τους! Και το οφείλουν εν πολλοίς στην τριάδα των ΝτιΆντρε Χάντερ (27 πόντοι), Κάιλ Γκάι (24 πόντοι) και Τάι Τζερόμ (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 9 ασίστ), οι οποίοι σήκωσαν την ομάδα στις πλάτες τους στα δύσκολα.

Ο Χάντερ βέβαια είναι αυτός που θα πάρει όλη την δόξα. Και δικαίως, αφού ήταν αυτός που με το τρίποντο της βραδιάς ισοφάρισε σε 68-68 λίγο πριν το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου, στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση, ενώ και στο έξτρα πεντάλεπτο σημείωσε μεγάλα καλάθια, διασφαλίζοντας τη νίκη της ομάδας του.

Για το μαχητικό Τέξας Τεκ, που επέστρεψε από το -10 στο δεύτερο ημίχρονο και είχε την τύχη στα χέρια του στο τέλος, αλλά επέλεξε να μην κάνει φάουλ όταν βρισκόταν στο +3, ο Μπράντον Φράνσις είχε 17 πόντους και οι Νταβίντε Μορέτι και Τζάρετ Κούλβερ από 15 πόντους.

ΠΑΛΕΨΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Ήταν ένα παιχνίδι αντάξιο της φήμης των δύο ομάδων. Το Βιρτζίνια ξεκίνησε καλύτερα και ξέφυγε με 15-6, με το Τέξας Τεκ να απαντάει όμως και να περνάει μπροστά με 25-21, με το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου να βρίσκει το Βιρτζίνια να προηγείται με 32-29.

March Madness: Κατέκτησε τον τίτλο σε ματς θρίλερ το Βιρτζίνια!
AP Photo/Timothy D. Easley AP PHOTO/TIMOTHY D. EASLEY

Στο έξτρα πεντάλεπτο το Τέξας Τεκ πέρασε μπροστά με 73-70, δείχνοντας να έχει ξεπεράσει το σοκ. Το Βιρτζίνια όμως έδειξε τότε χαρακτήρα και με τους Χάντερ και Γκάι να σκοράρουν συνεχώς έτρεξε ένα σερί 11-0 και πέρασε μπροστά με 81-73 με 23 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε. Το παιχνίδι είχε πλέον κριθεί, με τους Καβαλίερς να κατακτούν τον τίτλο.

ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ: Ντιακιτέ 9 (7 ριμπάουντ), Γκάι 24, Χάντερ 27, Τζερόμ 16 (8 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Κλαρκ 3, Χαφ, Σαλτ, Κι 6 (10 ριμπάουντ)

ΤΕΞΑΣ ΤΕΚ: Όουενς 3, Οντιάσε 5 (6 ριμπάουντ), Μούνι 10, Κούλβερ 15 (5/22 σουτ, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μορέτι 15, Κόρπριου, Φράνσις 17, Έντουαρντς 12

AP Photo/David J. Phillipμ Timothy D. Easley

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ