NCAA

Ξεχάστε όσα γνωρίζατε, το NCAA αλλάζει δραστικά

Ξεχάστε όσα γνωρίζατε, το NCAA αλλάζει δραστικά
AP Photo/David J. Phillip AP PHOTO/DAVID J. PHILLIP

Το κολεγιακό πρωτάθλημα ετοιμάζεται να προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής, τα οποία αλλάζουν με κινηματογραφική ταχύτητα προκειμένου να μην απωλέσει την αίγλη του.

Τζέιλεν Γκριν, Αϊζάια Τοντ και Ντέισεν Νιξ. Τι κοινό μπορεί να έχουν οι τρεις προαναφερθέντες νεαροί καλαθοσφαιριστές; Εκτός από σπουδαία ταλέντα, που έχουν την προοπτική να αφήσουν το στίγμα τους στο ΝΒΑ, αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη τους στο NCAA αγωνιζόμενοι την ερχόμενη σεζόν στη G League . Οι δύο πρώτοι θα εισπράξουν από 500.000 δολάρια, ενώ ο Νιξ, ο οποίος θεωρείται ο κορυφαίος πλέι μέικερ της κλάσης του 2021 και είχε ήδη δώσει τον λόγο του στο UCLA, θα δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να… φουσκώνει κατά τουλάχιστον 300.000 δολάρια. Καθόλου άσχημα για τους ίδιους.

Ωστόσο το πρόβλημα για το κολεγιακό πρωτάθλημα μόλις έχει αρχίσει να διογκώνεται, γεγονός που αναγκάζει τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα να πάρουν δραστικές αποφάσεις. Το χρηματικό δέλεαρ είναι τεράστιο για τους παίκτες, τουλάχιστον για όσους συγκαταλέγονται στα κορυφαία ταλέντα των ΗΠΑ και το NCAA ετοιμάζεται να κάνει στροφή 180 μοιρών ως προς τη φιλοσοφία του, επιτρέποντας στους αθλητές να αποκομίζουν οικονομικά οφέλη από μια σειρά δραστηριοτήτων. Είναι ξεκάθαρο πως αν δεν προσαρμοστεί τότε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα απωλέσει ένα μεγάλο μέρος από την αίγλη του, βλέποντας τους καλύτερους νέους αθλητές να επιλέγουν το θυγατρικό πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Εκτός από την αλλαγή ονόματος θα υπάρξει σημαντική διαφοροποίηση στους κανονισμούς, σύμφωνα με τους οποίους οι αθλητές, με τα σημερινά δεδομένα, απαγορεύεται να έχουν έσοδα από διαφημίσεις, προσωπικές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις, τη χρήση των social media ή εμπορικές συμφωνίες με εταιρείες. Όλα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν, καθώς το NCAA θέλει να δώσει κίνητρα στους παίκτες, ώστε να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα και μέσω αυτού να διεκδικήσουν μια θέση στο ΝΒΑ. Οι αλλαγές αναμένεται να υιοθετηθούν από τη σεζόν 2021-2022, ωστόσο θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση των κολεγίων να πληρώνουν τους παίκτες.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ