NCAA

Γόντικας: "Είμαι τυχερός που ανήκω στο NYU"

Γόντικας: "Είμαι τυχερός που ανήκω στο NYU"

Το Sport24.gr κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά του NCAA, εγκαινιάζοντας τη νέα του κατηγορία. Με blog των Ελλήνων που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, παίζοντας στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Αρχή με τον Κωστή Γόντικα.

Η νέα αγωνιστική περίοδος έχει ξεκινήσει για πολλά κολέγια. Για το NYU αρχίζει το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) με την αναμέτρηση κόντρα στο John Jay College. Ο Κωστής Γόντικας είναι ένας από τους παίκτες πάνω στους οποίους θα στηριχθούν οι "Violets" τη νέα χρονιά, αφού -ως τριτοετής- θα επωμιστεί το βάρος της φροντ λάιν της ομάδας του. Γι αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε όσα θα κάνει ο διεθνής φόργουορντ/σέντερ.

Το Sport24.gr εγκαινιάζει τη νέα του στήλη με blog παικτών από το NCAA (σ.σ.: κάθε εβδομάδα θα φιλοξενείται και ένας διαφορετικός παίκτης), με τον Κωστή Γόντικα. Ο τριτοετής παίκτης/μαθητής του NYU... κάνει ποδαρικό, γράφοντας για τους φετινούς στόχους των "Violets", τα όσα βιώνει εδώ και τρία χρόνια στη Νέα Υόρκη, ενώ αναφέρεται στη σημασία της στήριξης από την οικογένειά του.

" Χαίρετε,

η preseason κύλησε πολύ ομαλά. Ευτυχώς δεν είχα προβλήματα τραυματισμών, μετά τα όσα πέρασα το καλοκαίρι (σ.σ.: υπέστη κάταγμα του σκαφοειδούς). Η προσοχή στρέφεται κυρίως στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την ενδυνάμωση. Οι στόχοι του σχολείου για φέτος είναι σαφείς: θέλουμε να πάμε πολύ ψηλά. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί έχουμε ταλέντο στην ομάδα. Έχουμε την ποιότητα για να βγούμε πρώτοι στον όμιλό μας και να περάσουμε στην τελική φάση του κολεγιακού πρωταθλήματος. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τα καταφέρουμε.

Από εκεί και πέρα, προσωπικά δεν με απασχολεί κάτι άλλο. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει, χωρίς να με απασχολεί τι θα κάνω εγώ προσωπικά. Δουλειά μου είναι να βοηθάω το NYU να κερδίζει στους αγώνες. Έχοντας παίξει ήδη δύο χρόνια στο NYU, έχω αποκτήσει εμπειρίες που με βοηθούν πολύ εντός γηπέδου, αλλά και εκτός αυτού, όπου έχω αναπτύξει κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μου.

Το NYU είναι ένα Πανεπιστήμιο με πολύ υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο. Οπότε το να συνδυάζεις τις σπουδές με το μπάσκετ δεν είναι κάτι εύκολο. Χρειάζεται αφοσίωση και θυσίες για να τα καταφέρεις. Το να εστιάζεις όμως στο επίπεδο των σπουδών είναι πολύ σημαντικό γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στη ζωή σου -από άποψη τραυματισμών. Οπότε το να αποφοιτήσεις από το Πανεπιστήμιο είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσεις ένα μικρό κομμάτι επιτυχίας για το μέλλον σου.

Οι σπουδές σε αυτό το επίπεδο με το μπάσκετ συνδυάζονται, αρκεί να υπάρχει καλός προγραμματισμός. Ο ελεύθερος χρόνος είναι βέβαια ελάχιστος. Το NYU είναι ένα πολύ απαιτητικό Πανεπιστήμιο, που δεν σου επιτρέπει να... παραβλέπεις το κομμάτι του διαβάσματος και της ακαδημαϊκής προόδου. Αν λοιπόν είσαι προσηλωμένος σε αυτό, τότε μένει λίγος χρόνος για προσωπική ζωή.

Παρόλ' αυτά, πιστεύω πως έχω το προνόμιο και την τύχη να είμαι σε θέση να κάνω και τα δύο σε πολύ καλό επίπεδο. Γι αυτό ευχαριστώ την οικογένειά μου, η οποία με οδήγησε σε αυτό και με βοηθάει εδώ και τρία χρόνια, κάθε στιγμή".

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ