NCAA

"Γαλανόλευκη" υπεροχή στην πρεμιέρα του NCAA

"Γαλανόλευκη" υπεροχή στην πρεμιέρα του NCAA

Η νέα αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε στο κολεγιακό πρωτάθλημα, με τέσσερις εκ των εκπροσώπων μας στο NCAA να κάνουν πράγματα και θαύματα. Δείτε τι έκαναν οι Tyler Dorsey, Κωνσταντίνος Μήτογλου, Zach Auguste και Πάρις Μαραγκός (vid).

Το ελληνικό ενδιαφέρον για το κολεγιακό πρωτάθλημα είναι πιο έντονο από ποτέ φέτος, αφού η παρουσία των "δικών μας" παιδιών δεν περιορίζεται στην... ποσότητα. Βλέπετε, φέτος το ελληνικό μπάσκετ έχει την τύχη να διαθέτει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τέσσερις εκπροσώπους της, που μπορούν κάλλιστα να εξελιχθούν σε πρωταγωνιστές της ομάδας τους. Αν κάνουν μάλιστα στην πορεία της σεζόν, όσα πέτυχαν στη χθεσινή (13/11) πρεμιέρα, τότε όλα θα κυλήσουν εξαιρετικά.

Ο Tyler Dorsey (Oregon), ο Πάρις Μαραγκός (American University), ο Zach Auguste (Notre Dame) και ο Κωνσταντίνος Μήτογλου (Wake Forest) ήταν οι ηγέτες της ομάδας τους, κατά την πρεμιέρα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Τι κι αν ο πρώτος είναι πρωτοετής σε ένα από τα πιο... απαιτητικά προγράμματα των ΗΠΑ, ο δεύτερος επιστρέφει στη δράση μετά από ένα χρόνο απουσίας (λόγω της μεταγραφής του) και οι άλλοι δύο ζουν με την πίεση του "πρέπει" σε κάθε φάση;

Το ελληνικό καρέ του NCAA ήταν εντυπωσιακό, αναγκάζοντας τους προπονητές τους να εξάρουν δημόσια την παρουσία τους στο παρκέ. Πάρτε για παράδειγμα τον Dana Altman του Oregon, ο οποίος δεν δίστασε να πει μετά το τέλος της αναμέτρησης με το Jackson State (νίκη με 80-52) πως ο Tyler Dorsey "μπορεί να σουτάρει καλά την μπάλα, όπως έδειξε στο πρώτο ημίχρονο. Μου αρέσει πολύ η ηρεμία και η υπομονή που έχει κάθε φορά που αγωνίζεται".

Γιατί αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πρώτο μισό της αναμέτρησης; Πολύ απλά γιατί ο ομογενής πέτυχε 18/20 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, με τον ίδιο να τονίζει πως "βγήκαμε στο παρκέ έχοντας πολλή ενέργεια. Αν παίζουμε όπως θέλει ο προπονητής μας, τότε θα είμαστε πολύ καλοί".

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από το ντεμπούτο του Tyler Dorsey

Εξίσου καθοριστική ήταν η παρουσία του Κωνσταντίνου Μήτογλου, στη δύσκολη νίκη του Wake Forest επί του UMBC (78-73). Ο πρώην παίκτης του Άρη ξεκίνησε βασικός, για να παραμείνει στο παρκέ για 31 λεπτά, διάστημα στο οποίο πρόλαβε να σημειώσει ένα εντυπωσιακό νταμπλ νταμπλ, αφού είχε 19 πόντους και 16 ριμπάουντ. Από κοντά κι ο Zack Auguste, ο οποίος είχε 15 πόντους και 14 ριμπάουντ στα 25' που αγωνίστηκε στην άνετη νίκη του Notre Dame επί του St. Francis (87-56), παιχνίδι στο οποίο επίσης ξεκίνησε στη βασική πεντάδα.

Τα highlights της νίκης του Wake Forest

Όσο για τον Πάρι Μαραγκό; Ο 21χρονος φόργουορντ/σέντερ έμεινε εκτός δράσης για ένα χρόνο (λόγω της μεταγραφής του), αλλά ήταν... σαν να μην έλειψε μια μέρα. Ήταν βασικός, αγωνίστηκε για 29 λεπτά απέναντι στο Rhode Island (ήττα με 65-42), αλλά οι 16 πόντοι και τα 4 ριμπάουντ που είχε δεν ήταν αρκετά για την ομάδα του.

Δείτε αναλυτικά τι έκαναν τα "δικά μας" παιδιά

"Γαλανόλευκη" υπεροχή στην πρεμιέρα του NCAA
TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ