NCAA

Έχασε βολή επίτηδες για να μην σπάσει το ρεκόρ ενός θρύλου του Κολεγίου του!

Iowa guard Jordan Bohannon stands on the court during the first half of an NCAA college basketball game against Minnesota, Tuesday, Jan. 30, 2018, in Iowa City, Iowa. (AP Photo/Charlie Neibergall)
AP Photo/Charlie Neibergall AP PHOTO/CHARLIE NEIBERGALL

Ο Jordan Bohannon είχε την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να ευστοχήσει σε μία βολή και να σπάσει ένα ρεκόρ 25 χρόνων. Επέλεξε να αστοχήσει. Και ήταν η πιο γλυκιά απόφαση που πήρε.

Ο Jordan Bohannon (1.83 μέτρα, πόιντ γκαρντ) του Iowa στήθηκε στην γραμμή των βολών στον αγώνα με το Northwestern με 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος του αγώνα και την ομάδα του να προηγείται με 73-65. Την στιγμή εκείνη μετρούσε σερί 34 εύστοχων βολών και χρειαζόταν ακόμα μία για να σπάσει το ρεκόρ του Κολεγίου που ανήκε στον Chris Street από το 1993. Ο νεαρός γκαρντ είχε ραντεβού με την ιστορία. Αποφάσισε όμως να το αναβάλει και αστόχησε επίτηδες στην βολή. Το ρεκόρ μπορεί να περιμένει.

Γιατί όμως αστόχησε στην βολή ο Bohannon; Γιατί να χάσει την ευκαιρία να μείνει για πάντα στην ιστορία του Κολεγίου. Ως ένδειξη σεβασμού. Γιατί ο Chris Street σημαίνει περισσότερα για το Κολέγιο του Iowa από ότι φαντάζεται κάποιος.

Ο Street έσπασε το συγκεκριμένο ρεκόρ στις 16 Ιανουαρίου 1993. Τρεις μέρες μετά πέθανε σε τροχαίο, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε πάνω σε ένα εκχιονιστικό μηχάνημα. Ήταν μόλις 20 ετών και είχε όλο το μέλλον μπροστά του, αφού θεωρείτο ΝΒΑ prospect. Στην τρίτη του σεζόν στο Κολέγιο ο ύψους 2.03 μέτρων αριθμούσε 14.5 πόντους και 9.5 ριμπάουντ μέσο όρο. Αυτή ήταν η χρονιά του. Μόνο που τελικά δεν ήταν.

Ο Θρύλος του Street κυκλοφορεί ακόμα στην Iowa και η φανέλα με το Νο40 που φορούσε είναι η μόνη που κρέμεται στην οροφή του γηπέδου. Μαζί με την φανέλα υπάρχει και ένα ρεκόρ που τον θυμίζει. Ένα ρεκόρ που ο Bohannon είχε την ευκαιρία να κάνει δικό του. Ο δευτεροετής γκαρντ ωστόσο επέλεξε απλώς να το ισοφαρίσει. Απλώς αστόχησε στην βολή και ακολούθως έδειξε στον ουρανό, προκαλώντας συγκίνηση σε όλο τον κόσμο.

" Προφανώς αυτό δεν είναι ρεκόρ για να το έχω εγώ. Αυτό άξιζε να μείνει στο όνομα του Street. Είμαι κοντά στην οικογένειά του, έχω μάθει πολλά και έχω ακούσει την ιστορία του. Αυτό ήταν κάτι που ήθελα να κάνω" δήλωσε ο Bohannon μετά το παιχνίδι. Για την ιστορία, η ομάδα του κέρδισε με 77-70, με τον ίδιο να σημειώνει 25 πόντους και να ευστοχεί σε 4 συνεχόμενες βολές μετά από αυτή την βολή που έχασε επίτηδες.

Δείτε το συγκινητικό VIDEO:



AP Photo/Charlie Neibergall
TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ