NCAA

Είδηση: Έχασε το Ντιούκ!

Duke's Zion Williamson (1) looks to pass to Marques Bolden (20) as Syracuse's Oshae Brissett blocks during the second half of an NCAA college basketball game in Durham, N.C., Monday, Jan. 14, 2019. Syracuse won 95-91. (AP Photo/Gerry Broome)
AP Photo/Gerry Broome AP PHOTO/GERRY BROOME

Το Σιράκιουζ απέδειξε σε όλο τον κόσμο ότι το Ντιούκ είναι.. τρωτό, αφού άλωσε την έδρα του απόλυτου φαβορί του NCAA, νικώντας με 95-91 στην παράταση! Σοκ στο Ντιούκ, που έχασε με τραυματισμό τον βασικό του πόιντ γκαρντ.

Το Ντιούκ είναι τρωτό. Το Σίρακιουζ φρόντισε να το υπενθυμίσει στον κόσμο ότι ουδείς... ανίκητος, κερδίζοντας μέσα στην έδρα των "Μπλου Ντέβιλς" με 95-91 στην παράταση, σε ένα τρομερό παιχνίδι.

Η απουσία του άρρωστου Κάμερον Ρέντις, ο τραυματισμός του Τρε Τζόουνς στον ώμο (θα μείνει εκτός δράσης απ' αόριστον, σε ένα μεγάλο πλήγμα για τον Ντιούκ που έχασε τον βασικό του πόιντ γκαρντ) και η ζώνη του Σίρακιουζ συνέβαλλαν ώστε το μεγαθήριο του NCAA να γνωρίσει μόλις την 2η ήττα του σε 16 αγώνες και πρώτη έπειτα από 9 σερί νίκες.

Ήταν ένα παιχνίδι που έδειξε από την αρχή πού οδεύει. Από την στιγμή του τραυματισμού του Τζόουνς για την ακρίβεια στον ώμο μόλις στο 6ο λεπτο (με το σκορ στο 14-6 για το Ντιούκ), μέχρι το τρελό buzzer-beater του Ελάια Χιουζ από τη μία μπασκέτα στην άλλη στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου:

Ο τριτοετής γκαρντ Τάιυς Μπατλ (32 πόντοι) και ο τριτοετής φόργουορντ Ελάια Χιουζ (20 πόντοι) ήταν οι δήμιοι του Ντιούκ, που περισσότερο και από την ήττα θα πρέπει να διαχειριστεί την απουσία του Τζόουνς, ο οποίος έβαζε την ομάδα σε μία σειρά.

Ο - υποψήφιος για το Νο1 του ΝΒΑ Draft - Ζάιον Γουίλιαμσον με 35 πόντους (ρεκόρ από πρωτοετή παίκτη στην ιστορία του Ντιουκ) και 10 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των "Μπλου Ντέβιλς", την ίδια στιγμή που ο... ανταγωνιστής του για την κορυφή του επόμενου ΝΒΑ Draft, Αρ Τζέι Μπάρετ, είχε μεν 23 πόντους, 16 ριμπάουντ και 9 ασίστ, αλλά παράλληλα είχε συνολικά 8/30 σουτ (!) με 4/17 εξ αυτών να είναι τρίποντα!

AP Photo/Gerry Broome

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ