NBA

Ζευγάρι παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν έσπασε κάθε ρεκόρ δημοπρασίας

Ζευγάρι παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν έσπασε κάθε ρεκόρ δημοπρασίας
SOTHEBY'S

Διαλύθηκαν όλα τα ρεκόρ την Κυριακή (17/5) στις ΗΠΑ, καθώς συλλέκτης πούλησε ένα ζευγάρι παπούτσια NIKE που φόρεσε ο Μάικλ Τζόρνταν στη διάρκεια της rookie σεζόν του αντί 560.000 δολαρίων!

Πανδαιμόνιο... Με αυτή τη λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες χάρη στο "The Last Dance" , το ντοκιμαντέρ για τους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν που έγινε ξανά το πιο καυτό όνομα στον παγκόσμιο αθλητισμό. Κι ας έχει αποσυρθεί από τα παρκέ εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Το βράδυ της Κυριακής (17/5) ο MJ έμαθε πως ένα ζευγάρι παπούτσια που φόρεσε στη rookie σεζόν του (1984/85) πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's αντί 560.000 δολαρίων, ποσό που συνιστά ρεκόρ όλων των εποχών για αθλητικά υποδήματα!

Ο διάσημος συλλέκτης Τζόρντι Γκέλερ είχε στην κατοχή του τα συγκεκριμένα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν, ενώ το ρεκόρ που έσπασε ήταν δικό του καθώς είχε πουλήσει τα πρώτα παπούτσια που είχε δώσει η NIKE σε δρομείς του Πανεπιστημίου Όρεγκον. Το προηγούμενο ρεκόρ για παπούτσια του MJ ήταν οι 190.373 δολάρια που είχαν δοθεί τον Ιούνιο του 2017 για ένα ζευγάρι που φόρεσε ο θρυλικός σταρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984.

Photo credits: Sotheby's

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ