NBA

Χόρνετς - Μπακς 103-116: Ο Γιάννης πήρε και το Παρίσι

Χόρνετς - Μπακς 103-116: Ο Γιάννης πήρε και το Παρίσι

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να γεμίζει ξανά τη στατιστική του, οι Μπακς δυσκολεύτηκαν για τρεις περιόδους, στο τέλος όμως πήραν μια άνετη νίκη επί των Χόρνετς στο πρώτο ματς του ΝΒΑ στο Παρίσι.

Το ιστορικό πρώτο ματς κανονικής περιόδου στο Παρίσι ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για όσους συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή του μπάσκετ. Αποκορύφωμα αυτών των ημερών ήταν φυσικά το ματς των Χόρνετς με τους Μπακς, με την ομάδα του Μιλγουόκι να παίρνει στο τέλος τη νίκη (116-103) χωρίς να παίξει καλό μπάσκετ, χωρίς να κυριαρχήσει, χωρίς να δείξει γιατί έχει φέτος το καλύτερο ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ. Μικρή σημασία έχουν, βέβαια, όλα αυτά από τη στιγμή που το event είχε πλήρη επιτυχία και ο Κομισάριος Άνταμ Σίλβερ παραδέχθηκε πως θα γυρίσει και το 2021 στη Γαλλία για τον ετήσιο ευρωπαϊκό αγώνα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν το πρόσωπο των ημερών, ήταν και ο κορυφαίος του γηπέδου με 30 πόντους, 16 ριμπάουντ και έξι ασίστ σε 32 λεπτά. Ήταν αυτός που έκρινε στο τέταρτο δωδεκάλεπτο το ματς και στις δύο άκρες του παρκέ, την ώρα που οι Έρικ Μπλέντσο - Τζορτζ Χιλ γίνονταν τα στηρίγματά του σε μια μέτρια βραδιά για τους Κρις Μίντλετον - Γουέσλι Μάθιους - Μπρουκ Λόπεζ. Ο Μαλίκ Μονκ ήταν ο κορυφαίος των Χόρνετς, που είχαν σε καλή κατάσταση τους Ντεβόντε Γκρέιαμ, Μάρβιν Γουίλιαμς, πάλεψαν μέχρι εκεί που μπορούσαν, έπαιξαν σε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης καλό μπάσκετ, αλλά στο φινάλε γνώρισαν την 31η φετινή τους ήττα σε 46 αγώνες.

Στο τέλος της πρώτης περιόδου τιμήθηκαν θρύλοι του ΝΒΑ (Μάγκσι Μπογκς, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, Ντελ Κάρι, Ντικέμπε Μουτόμπο, Μπρους Μπόουεν, Σαμ Πέρκινς, Τόνι Πάρκερ, Ρόνι Τουριάφ), τεράστιο χειροκρότημα πήρε ο Μάικλ Τζόρνταν μόλις το κοινό τον είδε στα μάτριξ του γηπέδου, ήταν συνολικά μια πολύ όμορφη βραδιά για τη γαλλική πρωτεύουσα και το ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα.

Οι Χόρνετς μπήκαν με περισσότερη φρεσκάδα και με περισσότερη ενέργεια στο ματς, σκόραραν με αποτελεσματικότητα και έγραψαν το 12-4 στο τέταρτο λεπτό για να καλέσει νωρίς-νωρίς το πρώτο του timeout ο Μπουντενχόλζερ. Οι Μπακς προσπάθησαν να μαζέψουν γρήγορα τη διαφορά, δεν το κατάφεραν, τουλάχιστον δεν την άφησαν να ξεφύγει και έκλεισαν το πρώτο δωδεκάλεπτο στο -7 (31-24). Με ένα μικρό σερί μείωσαν στο καλάθι (31-29) στην έναρξη του δεύτερου, όμως και πάλι τα επίπεδα ενέργειάς τους δεν ήταν σε υψηλό επίπεδο με τον Μάρβιν Γουίλιαμς να δίνει αέρα εννέα πόντων (42-33) στους Χόρνετς που έκλεισαν το πρώτο μέρος μπροστά με πέντε (55-50) εκμεταλλευόμενοι τα 4/14 τρίποντα και τα εννέα λάθη των αντιπάλων τους.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο. Οι Χόρνετς είχαν τον έλεγχο, οι Μπακς έψαχναν ένα ξέσπασμα, έμεναν ξανά κοντά αλλά δεν μπορούσαν να περάσουν μπροστά. Ο Μπρίτζες έγραψε το 72-64 με τρίποντο στο 33', ο Αντετοκούνμπο συνέχισε να μη βρίσκει διαδρόμους αλλά αμέτρητα κορμιά μπροστά του και την ίδια ώρα ο Γκρέιαμ κι ο Μονκ έπαιζαν με πείσμα και πάθος. Το 78-78 του δωδεκαλέπτου ουσιαστικά οδηγούσε σε ένα... restart του αγώνα, όμως το ξέσπασμα που όλοι περίμεναν από τους Μπακς ήρθε στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ένα επί μέρους 1-8 τους έδωσε αέρα επτά πόντων (79-86), πήγαν στο +10 (83-93) με τον Γιάννη να "καθαρίζει" άστοχα σουτ των συμπαικτών του και στο τέλος να παίρνει εύκολα τη νίκη.

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-24, 55-50, 78-78, 103-116

ΧΟΡΝΕΤΣ (Μπορέγκο): Μπατούμ 5 (6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ουάσινγκτον 3, Ζέλερ 8, Γκρέιαμ 19 (4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ροζίερ 13 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μονκ 31 (10/17 σουτ, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γουίλιαμς 18 (4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Μπρίτζες 3 (1), Μπιγιόμπο, Ερνανγκόμεθ 3

ΜΠΑΚΣ (Μπουντενχόλζερ): Μίντλετον 14 (2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Αντετοκούνμπο 30 (13/18 δίποντα, 16 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 μπλοκ), Λόπεζ 12 (2), Μάθιους 2, Μπλέντσο 20 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ), ΝτιΒιντσέντζο 8 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Χιλ 16 (2), Ιλιασόβα 3, Κόρβερ 9 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπέντερ, Κόνατον, Θανάσης Αντετοκούνμπο

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ