NBA

Χόρφορντ: Σκέφτεται να κάνει opt out, αλλά να μείνει στους Σέλτικς

Orlando Magic's Nikola Vucevic, left, defends against Boston Celtics' Al Horford (42) during the second half of an NBA basketball game in Boston, Monday, Oct. 22, 2018. (AP Photo/Michael Dwyer)
AP Photo/Michael Dwyer AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ ο Αλ Χόρφορντ εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει opt out από το συμβόλαιό του με τους Σέλτικς, με την προοπτική να υπογράψει νέο τριετές συμβόλαιο με τους "Κέλτες".

Στα μάτια του κόσμου οι Σέλτικς έχουν το μυαλό τους μόνο στον Καϊρί Ίρβινγκ, ο οποίος επέλεξε να κάνει opt out στο συμβόλαιό του και να μείνει ελεύθερος , ενώ παράλληλα άλλαξε μάνατζερ, πιθανόν έχοντας στο μυαλό του να πάει σε μία ομάδα της Νέας Υόρκης ή του Λος Άντζελες .

Στην Βοστώνη ωστόσο έχουν ακόμα έναν παίκτη: Τον Αλ Χόρφορντ, ο οποίος - όπως και ο Ίρβινγκ - έχει στο συμβόλαιό του έναν όρο που του δίνει το δικαίωμα να γίνει free agent, αφήνοντας στο "τραπέζι" περίπου 30 εκατ. δολάρια. Η δική του προθεσμία λήγει μάλιστα στις 18 Ιουνίου, με τις δύο πλευρές να εξετάζουν όλα τα σενάρια.

Ένα από τα σενάρια μάλιστα που φαίνεται να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες - σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βοστώνης τουλάχιστον - είναι να κάνει μεν ο Χόρφορντ opt out, αλλά τελικά να μείνει στην Βοστώνη. Πώς θα γίνει αυτό; Με το να συμφωνήσει άμεσα σε νέο συμβόλαιο, πιθανότατα τριετούς διάρκειας.

Αν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν σε κάτι τέτοιο, τότε θα είναι και οι δύο κερδισμένες. Κι αυτό γιατί ο μεν Χορφορντ θα εξασφαλίσει την ασφάλεια ενός τριετούς συμβολαίου - πιθανότατα με ετήσιες αποδοχές μέχρι 20 εκατ. δολάρια, όταν δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά στην ελεύθερη αγορά - οι δε Σέλτικς θα του δίνουν λιγότερα χρήματα για κάθε χρόνο συμβολαίου, άρα θα έχουν χώρο στο σάλαρι καπ για να κάνουν κι άλλες κινήσεις. Η συγκεκριμένη στρατηγική γενικώς συνηθίζεται στο ΝΒΑ - όταν υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα σε ομάδα και παίκτη - και δεν είναι κάτι καινούριο.

Την σεζόν 2019/20 ο Χόρφορντ είχε 13.6 πόντους, 6.7 ριμπάουντ, 4.2 ασίστ και 1.3 κοψίματα μέσο όρο σε 29 λεπτά συμμετοχής (68 αγώνες, όλοι ως βασικός), όντας για ακόμα μία σεζόν ένας από τους στυλοβάτες της Βοστώνης.

AP Photo/Michael Dwyer

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ