NBA

Χάρντεν: "Δεν θέλω να πάθω ότι και ο Λέοναρντ"

Χάρντεν: "Δεν θέλω να πάθω ότι και ο Λέοναρντ"
AP Photo/Rick Bowmer AP PHOTO/RICK BOWMER

Ο Τζέιμς Χάρντεν ξέσπασε μετά το Game 1 με τους Γουόριορς, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να τραυματιστεί όπως ο Καγουάι Λέοναρντ πριν μερικά χρόνια, ζητώντας όπως είπε "μία δίκαιη ευκαιρία".

Το Game 1 των Γουόριορς με τους Ρόκετς ( νίκη των πρώτων με 104-100 ) σημαδεύτηκε από τις διαιτητικές αποφάσεις. Τα σφυρίγματα, τα μη σφυρίγματα, οι διαμαρτυρίες των παικτών των δύο ομάδων, οι τέσσερις τεχνικές ποινές και η μία αποβολή (τους Κρις Πολ λίγο πριν το τέλος) ήταν όμως μόνο η αρχή, με τον Μάικ Ντ'Αντόνι να δίνει συνέχεια μετά τον αγώνα . Και δεν ήταν ο μόνος.

Μετά τον προπονητή του, ήρθε η σειρά του Χάρντεν να διαμαρτυρηθεί για τα no calls των διαιτητών στις προσπάθειές του για σουτ τριών πόντων. Ο "Μούσιας" θεωρεί ότι του έγινε φάουλ σε αρκετές περιπτώσεις, αφού οι παίκτες των Γουόριορς δεν του άφηναν χώρο να προσγειωθεί μετά το σουτ του, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει με τραυματισμό.

Με το ΝΒΑ να έχει ξεκαθαρίσει την τελευταία διετία - μέσω κανονισμού μάλιστα - πως όταν ένας αμυνόμενος δεν αφήνει χώρο στον επιτιθέμενο να προσγειωθεί πρέπει να χρεώνεται με φάουλ (ενίοτε μάλιστα και αντιαθλητικό όταν φαίνεται να το κάνει με πρόθεση) ο Χάρντεν αισθάνθηκε ότι αυτό δεν τηρήθηκε στο Game 1.

Για την ακρίβεια θυμήθηκε πώς ξεκίνησαν όλα και άλλαξε ο κανονισμός, όταν πριν από δύο χρόνια: Στο ίδιο γήπεδο, όταν ο Ζάζα Πατσούλια τραυμάτισε τον Καγουάι Λέοναρντ στο Game 1 των Τελικών της Δύσης ανάμεσα στους Γουόριορς και τους Σπερς όταν έβαλε το πόδι του κάτω από τον σταρ του Σαν Αντόνιο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει:

Τι μπορώ να κάνω για αυτό; Θέλω απλώς μία δίκαιη ευκαιρία. Σφύριξε το παιχνίδι όπως πρέπει και θα ζήσουμε με το αποτέλεσμα. Όλοι ξέρουμε τι έγινε με τον Καγουάι πριν μερικά χρόνια. Αυτό άλλαξε όλη την σειρά. Απλώς σφύριξε το παιχνίδι όπως πρέπει. Απλό είναι".

Έχει δίκιο ο Χάρντεν ή όχι; Αυτό είναι στην κρίση του καθενός. Στο VIDEO που παρατίθεται πάντως υπάρχουν μερικές από τις φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται ο Χάρντεν. Ο καθένας μπορεί να δει και να κρίνει αντίστοιχα:

AP Photo/Rick Bowmer

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ