ΜΠΑΣΚΕΤ

Χάρις και Γκαλινάρι "εκτέλεσαν" τους Ρόκετς

Los Angeles Clippers' Tobias Harris (34) drives to the basket against the Houston Rockets during the first half of an NBA basketball game Sunday, Oct. 21, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
AP Photo/Marcio Jose Sanchez AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Οι Κλίπερς έδειξαν χαρακτήρα, καταφέρνοντας να κερδίσουν με 115-112 τους Ρόκετς στο Λος Άντζελες χάρη στο δίδυμο των Χάρις και Γκαλινάρι.

Οι Κλίπερς ήξεραν ότι βρήκαν τους Ρόκετς σε περίεργη κατάσταση λόγω της τιμωρίας δύο αγώνων που επιβλήθηκε στον Κρις Πολ επειδή είχε ανταλλάξει γροθιές με τον Ρατζόν Ρόντο μία ημέρα νωρίτερα κόντρα στους Λέικερς. Φρόντισαν λοιπόν να εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες, κερδίζοντας με 115-112 το Χιούστον.

Κύριοι υπεύθυνοι για αυτό ήταν αρχικά οι Τομπάιας Χάρις (23 πόντοι) και Ντανίλο Γκαλινάρι (20 πόντοι, 9 ριμπάουντ), με τον Μοντρέζλ Χάρελ (17 πόντοι και 10 ριμπάουντ) να είναι και αυτός καθοριστικός στο φινάλε, δίνοντας λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Για τους Ρόκετς, που αν και δεν πήγε τίποτα καλά κόντεψαν να κερδίσουν το παιχνίδι, ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 31 πόντους (αλλά με 11/26 σουτ) και 14 ασίστ, ο Κλιντ Καπέλα 23 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα και ο Έρικ Γκόρντον 21 πόντους.

Ήταν ένα τυπικό ντέρμπι της Δύσης, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο και να παίζουν άμυνα μόνο όταν το έκριναν... απαραίτητο. Το γεγονός αυτό φάνηκε παραδόξως να ευνοεί τους Ρόκετς, οι οποίοι είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 54-53 και την τρίτη περίοδο με 93-84.

Στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι ξέφυγαν μάλιστα με 102-91, δείχνοντας να καθαρίζουν το παιχνίδι. Κάπου εκεί ωστόσο "ξύπνησε" ο Χάρντεν, ο οποίος με προσωπικές ενέργειες έκανε ντέρμπι το ματς. Στο τέλος ωστόσο δεν έφταναν οι προσπάθειές του, με τον σταρ των Ρόκετς να προσπαθεί στο τέλος να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, με το σουτ που επιχείρησε στο φινάλε - το οποίο τελικά ήταν δίποντο - να μην βρίσκει στόχο.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Χάρις και Γκαλινάρι "εκτέλεσαν" τους Ρόκετς
Χάρις και Γκαλινάρι "εκτέλεσαν" τους Ρόκετς

AP Photo/Marcio Jose Sanchez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ