ΜΠΑΣΚΕΤ

Βινς Κάρτερ: Νέα ιστορική επίδοση από τον 41χρονο άσο

Βινς Κάρτερ: Νέα ιστορική επίδοση από τον 41χρονο άσο
AP PHOTO/MARY ALTAFFER

Ο Βινς Κάρτερ έγινε ο 2ος γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που ξεκίνησε βασικός σε πρεμιέρα κανονικής περιόδου. Δείτε τις καλύτερες στιγμές του 41χρονου φόργουορντ (VIDEO).

Με το που πάτησε το παρκέ του Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν το βράδυ της Τετάρτης (17/10), ο Βινς Κάρτερ έγραψε ιστορία στο ΝΒΑ . Εις διπλούν. Ο 41χρονος φόργουορντ όχι μόνο ισοφάρισε το ρεκόρ για τις περισσότερες χρονιές στη λίγκα (21, το οποίο μοιράζεται με άλλους τρεις παίκτες), αλλά έγινε και ο δεύτερος γηραιότερος παίκτης που ξεκίνησε σε έναν αγώνα βασικός πρεμιέρας, σε ηλικία 41 ετών και 264 ημερών.

Ο μόνος παίκτης στο παρελθόν που ξεκίνησε μία χρονιά στην αρχική πεντάδα της ομάδας του και υπήρξε μεγαλύτερος σε ηλικία από τον Κάρτερ, είναι ο Ρόμπερτ Πάρις. Ο "chief" ήταν 42 ετών και 65 ημερών στην πρεμιέρα της σεζόν 1995-96, όταν οι Χόρνετς αντιμετώπισαν τους Μπουλς και ξεκίνησε στη θέση "5", δίπλα στους Λάρι Τζόνσον, Κένταλ Γκιλ, Μάικλ Άνταμς και Τζορτζ Ζίντεκ.

Αυτή είναι η 21η σεζόν του αγέραστου Κάρτερ. Οι μόνοι παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ που έχουν καταφέρει να παίξουν σε 21 χρονιές είναι οι Ρόμπερτ Πάρις (1976-1997), Κέβιν Γουίλις (1984-2007) και Κέβιν Γκαρνέτ (1995-2016). Κάποια στιγμή στην λίστα θα προστεθεί και ο Ντιρκ Νοβίτσκι, που μπήκε στο ΝΒΑ μαζί με τον Κάρτερ (1998) και συνεχίζει ακόμα...

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Βινς Κάρτερ στην χθεσινή πρεμιέρα:


Photo credits: AP Photo/Mary Altaffer
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ