NBA

VIDEO: Το πρώτο πρωτάθλημα των Σπερς και του Ντάνκαν

VIDEO: Το πρώτο πρωτάθλημα των Σπερς και του Ντάνκαν
AP Photo/Mark Lennihan AP PHOTO/MARK LENNIHAN

Το ΝΒΑ παρουσίασε ακόμα ένα παλιό παιχνίδι, προβάλλοντας την τρομερή εμφάνιση του Τιμ Ντάνκαν στο Game 5 της σειράς των τελικών του ΝΒΑ κόντρα στους Νικς που οδήγησε στο πρώτο πρωτάθλημα τους Σπερς.

Η βραδιά που ξεκίνησε να χτίζεται ο μύθος του Τιμ Ντάνκαν. Το Game 5 των τελικών του ΝΒΑ ανάμεσα στους Σπερς και τους Νικς αποδείχθηκε ιστορικό για τους πρώτους, αφού το φινάλε του ματς τους βρήκε πρωταθλητές του ΝΒΑ.

Το ΝΒΑ συνεχίζει τα... δώρα στους θαυμαστές της λίγκας, παρουσιάζοντας το παιχνίδι-ορόσημο στην ιστορία των Σπερς.

Στην κουτσουρεμένη λόγω lockout σεζόν 1998/99, οι Σπερς κυριάρχησαν απόλυτα χάρη στο δίδυμο των Τιμ Ντάνκαν (τότε ήταν δευτεροετής) και Ντέιβιντ Ρόμπινσον, κατακτώντας τον τίτλο με 4-1 νίκες κόντρα στους Νικς των Λατρέλ Σπρίγουελ και Άλαν Χιούστον, οι οποίοι είχαν φτάσει μεχρι τους Τελικούς από το Νο8 της Ανατολής!

Η σειρά των αγώνων ξεκίνησε με δύο νίκες των Σπερς, για να ακολουθήσει μείωση σε 2-1 από τους Νικς και το 3-1 των Σπερς. Στο Game 5, οι Σπερς πήραν τη νίκη με 78-77 έπειτα από δραματικό παιχνίδι, με τον Τιμ Ντάνκαν να αναδεικνύεται MVP των Τελικών, αριθμώντας 27.4 πόντους, 14 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 2.2 κοψίματα μέσο όρο.

Οι πόντοι των δύο ομάδων στο Game 5:

ΝΙΚΣ: Χιούστον 16, Σπρίγουελ 35 (1), Τζόνσον 7, Κάμπι 7, Γουόρντ 4, Τσάιλντς 2, Τόμας 6, Ντάντλεϊ, Γουίλιαμς

ΣΠΕΡΣ: Ντάνκαν 31, Τζόνσον 8, Ρόμπινσον 15, Έλιοτ 2, Έλι 10 (2), Τζάκσον 11 (3), Ρόουζ 1, Κερ, Ντάνιελς

Δείτε το VIDEO με ολόκληρο το Game 5:

AP Photo/Mark Lennihan

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ