NBA

ΒανΒλίτ: "Ηθικά, το σωστό θα ήταν να μην αγωνιστούμε, αλλά..."

ΒανΒλίτ: "Ηθικά, το σωστό θα ήταν να μην αγωνιστούμε, αλλά..."
AP Photo/Tony Gutierrez AP PHOTO/TONY GUTIERREZ

Ο Φρεντ ΒανΒλίτ δήλωσε πως με τα κοινωνικά ζητήματα να είναι στην πρώτη γραμμή, οι παίκτες θα έπρεπε να μην επιστρέψουν στα παρκέ, αλλά καταλαβαίνει τους λόγους αυτής της απόφασης.

Το ΝΒΑ βρίσκεται στην τελική ευθεία ενόψει της επανέναρξης της σεζόν στις 30 Ιουλίου, ωστόσο πολλοί παίκτες εξακολουθούν να αναρωτιούνται αν αυτό είναι σωστό εν μέσω της κοινωνικής αναταραχής στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς. Ο Φρεντ ΒανΒλίτ συμφωνεί, αλλά καταλαβαίνει τελικά γιατί θα παιχτεί ξανά μπάσκετ.

Ο γκαρντ των Ράπτορς μίλησε με δημοσιογράφους για το θέμα, τονίζοντας έπειτα από σχετική ερώτηση: " Είναι κακό το timing, αλλά έτσι είναι το 2020 για εμάς. Όλοι ξέρουμε ότι το σωστό είναι να μην παίξουμε, να στείλουμε μήνυμα. Ηθικά, αυτό είναι το σωστό και έχει λογική".

Στην συνέχεια πάντως ο ΒανΒλίτ έδειξε πιο συγκαταβατικός, αναγνωρίζοντας τους λόγους της απόφασης πολλών παικτών - συμπεριλαμβανομένου του ίδιου - να επιτρέψουν τελικά στα παρκέ: " Η ζωή όμως συνεχίζεται. Είμαστε νεαροί, μαύροι άνδρες. Κανείς από εμάς δεν θέλει να χάσει χρήματα. Δε νομίζω ότι πρέπει να το κάνουμε. Νομίζω ότι αυτά τα λεφτά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με πολλούς τρόπους".

Ακολούθως ο ΒανΒλίτ υποστήριξε: " Αυτό το θέμα δεν πρόκειται έτσι κι αλλιώς να λυθεί το καλοκαίρι ή τους επόμενους μήνες. Οι φυλετικές διακρίσεις, η κοινωνική αδικία, η αστυνομική βία, όλα αυτά δεν θα τελειώσουν σύντομα. Η μάχη μας είναι μακροχρόνια και αυτό έπαιξε ρόλο στην δική μου απόφαση".

Κλείνοντας, ο γκαρντ των Ράπτορς τόνισε: " Αν στην λίγκα υπήρχαν περισσότεροι παίκτες που θα ένωναν τις δυνάμεις τους και έλεγαν ότι δεν θα παίξουν, θα καθόμουν και εγώ. Δεν θα πάλευα καν αυτή την άποψη. Νομίζω όμως ότι οι περισσότεροι αποφασίσαμε να παίξουμε και θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Ελπίζω ότι η καρδιά μου είναι στην σωστή θέση και κάνω αρκετά για να βοηθήσω στην αλλαγή".

AP Photo/Tony Gutierrez

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ