NBA

Τζόρνταν: Το απίστευτο 30-0 νίκες κόντρα στον Σέρμαν Ντάγκλας

Τζόρνταν: Το απίστευτο 30-0 νίκες κόντρα στον Σέρμαν Ντάγκλας
AP Photo/Michael S. Green AP PHOTO/MICHAEL S. GREEN

Ο Μάικλ Τζόρνταν έχει στην κατοχή του ένα απίστευτο στατιστικό, αφού αναδείχθηκε νικητής και τις 30 φορές που αντιμετώπισε τον Σέρμαν Ντάγκλας, σε μία επίδοση-ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχει κάνεις και (λίγα) που δεν έχει κάνει στην καριέρα του ο Μάικλ Τζόρνταν, με πολλά από αυτά να τα έχουμε δει στο " The Last Dance". Υπάρχει και κάτι που δεν βίωσε ποτέ: Την ήττα με αντίπαλο τον Σέρμαν Ντάγκλας.

Για όσους νεότερους δεν ξέρουν ποιος είναι ο Σέρμαν Ντάγκλας, η απάντηση είναι πως πρόκειται για έναν ρολίστα που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ από το 1989 έως το 2001, έχοντας μέσους όρους καριέρας 11 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 5.9 ασίστ σε 27.6 λεπτά συμμετοχής. Συνολικά πήρε μέρος σε 765 αγώνες κανονικής περιόδου και 17 playoffs.

Οι 30 από αυτούς τους αγώνες (27 κανονική περίοδο - 3 playoffs) ήταν κόντρα στους Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν. Και σε όλους έφυγε με το κεφάλι σκυμμένο από το γήπεδο, αφού και με τις τέσσερις ομάδες που αντιμετώπισε τον Τζόρνταν από το 1989 έως το 1998 (κατά σειρά: Χιτ, Σέλτικς, Μπακς, Νετς) είδε τον "MJ" να παίρνει τη νίκη στο τέλος.

Αυτό το απίστευτο 30-0 παραμένει μέχρι και σήμερα το μεγαλύτερο σερί νικών που έχει τρέξει ένας παίκτης κόντρα σε έναν άλλο στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς παραλίγο να το σπάσει πάντως, αφού μέχρι και την φετινή σεζόν είχε ρεκόρ 28-0 κόντρα στον Κέμπα Γουόκερ, αλλά ο βραχύσωμος γκαρντ πήρε την 1η του νίκη φέτος, στη νίκη των Σέλτικς με 139-107 επί των Λέικερς στην Βοστώνη.

Για την ιστορία, ο Ντάγκλας έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο να πάρει την πρώτη του νίκη επί του Τζόρνταν στα playoffs του 1998 ως παίκτης των Νετς, στην τελευταία χρονιά του "Air" ως παίκτη των Μπουλς (αυτή του "The Last Dance"). Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στον πρώτο γύρο, με τους Μπουλς να παίρνουν την πρόκριση με "sweep". Το τελικό 3-0 ήταν όμως πλασματικό, αφού οι Νετς λύγισαν στην παράταση στο Game 1 και στο φινάλε στο Game 2.

Ο Ντάγκλας μάλιστα έκανε ό,τι μπορούσε για να πάρει έστω μία νίκη, αφού τελείωσε την σειρά έχοντας 18.3 πόντους, 2.7 ριμπάουντ, 8.3 ασίστ και 2 κλεψίματα μέσο όρο σε 42 λεπτά συμμετοχής. Ο Τζόρνταν όμως είχε το ίδιο διάστημα 36.3 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ και 1.3 κλεψίματα μέσο όρο.

AP Photo/Michael S. Green

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ