NBA

Τζόρνταν για τη δολοφονία του Φλόιντ: "Να απαιτήσουμε να λογοδοτήσουν οι ένοχοι"

NBA Legend and Charlotte Hornets Team owner, Michael Jordan attends a press conference Thursday, Jan. 23, 2020 in Paris. The Charlotte Hornets will play the Milwaukee Bucks Friday in a NBA match. (AP Photo/Christophe Ena)
NBA Legend and Charlotte Hornets Team owner, Michael Jordan attends a press conference Thursday, Jan. 23, 2020 in Paris. The Charlotte Hornets will play the Milwaukee Bucks Friday in a NBA match. (AP Photo/Christophe Ena) AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

O θρύλος του NBA, Μάικλ Τζόρνταν πήρε θέση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, εκφράζοντας τη θλίψη του και ζητώντας να λογοδοτήσουν οι ένοχοι, ενώ στάθηκε υπέρ των ειρηνικών διαδηλώσεων προκειμένου να έρθει μία συστημική αλλαγή.

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεσότα έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες γι' ακόμα μία φορά βρίσκονται αντιμέτωπες με ρατσιστικά φαινόμενα και φυλετικές διακρίσεις. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ πολλοί αθλητές παγκοσμίως έχουν εκφράσει τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του άτυχου Αφροαμερικανού.

Ωστόσο, το βράδυ της Κυριακής ήταν σειρά του Μάικλ Τζόρνταν να πάρει θέση μέσω δήλωσης, εκφράζοντας τη θλίψη του και ζητώντας να λογοδοτήσουν οι ένοχοι, ενώ στάθηκε υπέρ των ειρηνικών διαδηλώσεων προκειμένου να έρθει μία συστημική αλλαγή. Ο "MJ", που έχει κατηγορηθεί πολλές φορές πως δεν έχει πάρει θέση σε "καυτά" ζητήματα που αφορούν τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ και τη συμπεριφορά απέναντι στους Αφροαμερικανούς, ζήτησε να δουλέψουν όλοι μαζί προκειμένου "να εξασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη για όλους".

Η δήλωση του Τζόρνταν:

Είμαι βαθιά λυπημένος, πονάω πραγματικά και είμαι απλά θυμωμένος. Βλέπω και νιώθω τον πόνο του καθενός, την προσβολή και την αγανάκτηση. Στέκομαι στο πλευρό όσων καταδικάζουν τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό και τη βία προς τους έγχωμους ανθρώπους της χώρας μας. Έχουμε περάσει αρκετά.

Δεν έχω τις απαντήσεις, αλλά οι συλλογικές φωνές μας δείχνουν δύναμη αλλά και την αδυναμία των άλλων να τις χωρίσουν. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να δείξουμε συμπόνια και ενσυναίσθηση και να μη γυρίσουμε ποτέ την πλάτη μας στην εκτός λογικής βαρβαρότητα. Χρειάζεται να συνεχίσουμε τις ειρηνικές διαδηλώσεις ενάντια στην αδικία και να απαιτήσουμε να λογοδοτήσουν οι ένοχοι. Η ενωμένη φωνή μας πρέπει να πιέσει τους ηγέτες μας να αλλάξουν τους νόμους μας, ή διαφορετικά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας για να δημιουργήσουμε μια συστημική αλλαγή. Ο καθένας μας πρέπει να είναι μέρος της λύσης και πρέπει να δουλέψουμε παρέα για να εξασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη για όλους.

Η καρδιά μου βρίσκεται με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και με τους αμέτρητους άλλους των οποίων η ζωή αφαιρέθηκε με βαρβαρότητα και χωρίς λογικής μέσω ρατσιστικών και άδικων πράξεων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Τουράμ σκόραρε και γονάτισε όπως ο Κάπερνικ για τη δολοφονία του Φλόιντ
Ο Σάντσο σκόραρε και ζήτησε δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Φλόιντ
Ντοκ Ρίβερς για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ: "Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε"
TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ