ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζον Γουολ: Για ένα βράδυ ήταν... Γουόλ

Τζον Γουολ: Για ένα βράδυ ήταν... Γουόλ
AP PHOTO/AL DRAGO

Ο Τζον Γουόλ έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση κόντρα στους Λέικερς. Ακόμα όμως έχει πολλά ακόμα να αποδείξει. Στην Ουάσινγκτον και στον εαυτό του (VIDEO).

Καλύτερη στιγμή δεν μπορούσε να βρει ο Τζον Γουόλ για να μας θυμίσει ποιος είναι. Ή καλύτερα, ποιος μπορεί να γίνει μέσα στο γήπεδο. Το έκανε απέναντι στους Λος Άντζελες Λέικερς και κόντρα στον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του, οδηγώντας τους Γουίζαρντς στην μεγαλύτερη σε έκταση νίκη επί ομάδας του "Βασιλιά".

Για όσους το έχουν ξεχάσει, το 2010 οι Ουάσινγκτον Γουίζαρντς τον είχαν επιλέξει στο Νο. 1 του Draft, βλέποντας στο πρόσωπο του βασικού πόιντ γκαρντ του Κεντάκι έναν μελλοντικό σούπερ σταρ. Οι "μάγοι" δεν θα μπορούσαν να έχουν πέσει έξω και όντως δεν συνέβη. Όλα αυτά τα χρόνια όμως ο 28χρονος πόιντ γκαρντ δεν είχε πάντα αυτό το "κάτι" που διαχωρίζει τον σταρ από τον σούπερ σταρ. Και ειδικά φέτος τα πράγματα δεν πήγαιναν βάσει προγράμματος, όταν οι Γουίζαρντς έφτασαν στο σημείο να ψάξουν την αγορά για πιθανή ανταλλαγή του.

Με το νέο ηγεμονικό τετραετές συμβόλαιο των 169.344.000 δολαρίων να τίθεται σε ισχύ την επόμενη σεζόν (2019/20), ο Γουόλ έχει πολλά να αποδείξει φέτος. Κατ' αρχάς στην Ουάσινγκτον, που του έδωσε τα κλειδιά της ομάδας. Κατά δεύτερον στον εαυτό του, μιας και δεν είναι ακριβώς εύκολο να δικαιολογήσεις έναν ετήσιο μισθό ύψους σχεδόν 38 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε γενικές γραμμές ο Γουόλ δεν κάνει ιδιαίτερα καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Μέχρι χθες τουλάχιστον.

Τζον Γουολ: Για ένα βράδυ ήταν... Γουόλ
AP PHOTO/AL DRAGO

Μέχρι το ματς με τους Λέικερς ο Γουόλ είχε 20,8 πόντους, 8,7 ασίστ, 3,5 ριμπάουντ, 1,6 κλεψίματα και 1,0 κόψιμο κατά μέσο όρο, αριθμοί που μπορεί να μοιάζουν -και να είναι- καλοί, δεν ταιριάζουν όμως σε έναν σούπερ σταρ. Ειδικά εάν η ομάδα του χάνει, όπως η φετινή Ουάσινγκτον. Κόντρα στους Λέικερς, πάντως, ο Γουόλ ήταν στα καλύτερά του. Πέτυχε 40 πόντους με 16/27 σουτ, μοίρασε 14 ασίστ, μάζεψε 6 ριμπάουντ, έκλεψε 3 φορές τη μπάλα και έκανε άλλα 2 μπλοκ. Σύμφωνα με το Elias Sports Bureau, μόνο τρεις παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ είχαν στο ίδιο παιχνίδι 40+ πόντους και 14+ ασίστ κόντρα στους Λέικερς!

Ο Γουόλ έχει βρεθεί 19 φορές ως αντίπαλος στο ίδιο γήπεδο με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που έβαλε περισσότερους πόντους. Ήταν μάλλον η πρώτη που ήταν ο απόλυτος σταρ του γηπέδου. Και ο "Βασιλιάς" το παραδέχτηκε και ο ίδιος... " Κυριάρχησε στο παιχνίδι. Είχε ενέργεια κι εμείς όχι. Δεν μας άφησε να πάρουμε ανάσα όλο το βράδυ. Αυτός είναι ο Τζον. σε αυτόν τον τομέα μόνο αυτός και ο Γουέστμπρουκ το κάνουν αυτό", τόνισε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, βλέποντας τον Γουόλ να αλωνίζει σαν άλλος... Ταζμάνιαν Ντέβιλ το γήπεδο, παρασύροντας τους πάντες.

Να κάπως έτσι:

Πάνω απ' όλα ο Γουόλ έφυγε από το γήπεδο νικητής. Και αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Βοήθησε την ομάδα του να σπάσει ένα σερί τεσσάρων ηττών, παρά τις πολλές απουσίες που είχε. " Ο Τζον είναι προφανώς το κλειδί. Αυτός και ο Μπραντ (Μπιλ). Είναι οι καλύτεροι παίκτες μας, οι All-Stars. Πρέπει όμως να βγάζουν αυτή την ενέργεια κάθε βράδυ. Εάν το κάνουν αυτοί, θα το κάνουν και οι υπόλοιποι. Αυτό κάνει αυτή την ομάδα να λειτουργεί", δήλωσε ο Σκοτ Μπρουκς, ρίχνοντας και την... μπηχτή του για τις φετινές ασταθείς φετινές εμφανίσεις του Γουόλ.

Έπειτα από πέντε συμμετοχές σε All-Star Game, ο Γουόλ καλείται να ανέβει επίπεδο. Είναι πλέον 28 ετών, διανύει τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του και έχει πολλά να αποδείξει. Αν όχι στην Ουάσινγκτον και στον εαυτό του, τουλάχιστον στην επόμενη ομάδα που θα πάρει το (ανεπιθύμητο στις περισσότερες) συμβόλαιό του.

Photo credits: AP Photo/Al Drago

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ